Гостинна Кодима відсвяткувала День міста-263.

Дата: 03.10.2017 13:51
Кількість переглядів: 1042

Фото без описуДень народження міста – довгоочікуване і радісне свято для всіх його мешканців, від наймолодших до найстарших.
В п’ятницю, 29 вересня кодимчани відсвяткували День міста. Кодима стала на рік дорослішою – їй виповнилося 263 роки. В цей день навіть погода порадувала кодимчан та наповнила міський парк, де проходили урочистості, сонячним світлом, а вітання та знайомства, розважальна програма та розмаїття подій, пісні і щасливий сміх, що лунали довкола, розфарбували місто, перетворивши його в яскравий осінній букет.

Організувала святкові заходи до Дня міста та провела Кодимська міська рада. Програма заходів була насиченою, різноманітною та розпочалася з самого ранку.
Святкування стартували на площі Ганни Пашкевич, де було розпаковано та зачитано капсулу з посланням до нащадків 2017 року та закладено нове послання до нащадків 2067 року. 
Далі святкування продовжились у міському парку «Мир».
З 11 години та упродовж всього свята присутні мали можливість переглянути фотовиставку «Кодимчани у вишиванці», роботи учасників конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє мого міста», відвідати виставку-ярмарок та ознайомитися з виробами народних майстрів Кодими, Балти, Саврані. Усі бажаючі змогли придбати різноманітні сувеніри на згадку.
Здається, не було жодного місця в кодимському парку, яке не було б задіяне під якусь локацію чи розвагу. Наприклад, увагу привертала декорована фотозона, присвячена нашому місту. Тут розташувались символіка Кодими – герб та прапор, а також символи гостинності міста – запашні короваї з написом «КОДИМА» та святковим тортом, а імпровізована карта України була заповнена пакунками із солодощами. А наприкінці дня Кодимська міська рада пригостила усіма цими підготовленими смаколиками бажаючих. Також залюбки кодимчани фотографувалися біля чудової інсталяції «Я люблю Кодиму».
На святі можна було покуштувати різні страви у фуд-зоні, скуштувати шашлик, або щось солоденьке.

Організатори Дня міста, Кодимська міська рада, обіцяла на День міста порадувати та подивувати присутніх. Незмінні яскраві ведучі усієї святкової програми Ілона Буйденко та Максим Овсяник протягом усього дня вітали кодимчан зі сцени. Отож, захопила глядачів концертна програма «Гостинна Кодима – мій рідний край!» за участю місцевих та запрошених професійних вокалістів та виконавців-аматорів. Привітати кодимчан зі святом приїхали наші давні друзі чоловічий вокально-інструментальний ансамбль «Отаман» з м. Вінниця, художній колектив «Солодка ягідка» та духовий оркестр під керівництвом Святослава Мельника із с.Веребка, Чечельницького району, Йосип Машталяр з Вінниці, наш земляк Сергій Яковкевич, який виконав власні пісні, чарівна голосиста співачка Груша Матвєєва із Києва. Також не меншу насолоду присутні отримали від виступів наших талановитих кодимчан – Максима Овсяника, Ілони Буйденко, Альони Шепітко, Тетяни Крисько, Надії Птахи, ансамблю «Незабудка», Георгія Панченка. Справжнім хітом концерту та запальним його завершенням став виступ сімейного тріо у складі Жанни Буйденко, Ілони Буйденко та Максима Овсяника, які виконали Попурі з українських пісень на мелодії світових хітів.

Ну і чи не найголовніша фішка Дня міста Кодима, що зібрала найбільше глядачів – хвилюючий виступ чарівної талановитої хмельничанки Оксани Мергут, керівника Центру анімаційних мистецтв, яка подарувала гостям свята справжнє пісочне диво-казку про нашу Кодиму.

Не менш вражаюче, яскраве, запальне та по-справжньому гаряче вогняне шоу влаштували глядачам професійні артисти Вінницького театру вогню «Fiery Dream», які вже не вперше виступають у нашому місті на запрошення Кодимської міської ради.

І на завершення свята – запальний гурт «Престиж» під керівництвом Сергія Токаренка сколихнув вечірню Кодиму енергійною музикою та яскравими спец-ефектами та примусив танцювати усіх гостей парку.

Свято завершилося, але вражень залишилося на цілий рік, аж до наступного Дня міста. А як це було дивіться світлини з Дня міста Кодими-263 на сайті Кодимської міської ради в Галереї, що продовжує наповнюватись та ще раз пориньте в атмосферу драйву.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних