День пам'яті жертв голодомору.

Дата: 25.11.2017 17:00
Кількість переглядів: 685

Фото без опису   25 листопада український народ вшановує 85-ту річницю пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. Ця дата вшановується щороку в четверту суботу листопада.

   У п’ятницю, 24 листопада, біля пам’ятного знаку на вулиці Героїв АТО зібралися кодимчани, щоб вшанувати пам'ять жертв голодомору.
   Очільники міста та району наголосили, що голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших подій за всю історію нашої країни. 

   Священник Кресто-Воздвиженского православного храму (о.Георгій), (о. Міхаїл ) УПЦ КП, (о. Лукаш і о. Григорій)  Римо-католицької церкви провели службу за жертвами голодомору .

   У 1932-33 роках більшовицький режим, який не зміг знищити прагнення українців до свободи, вирішив забрати їхні життя.
   За два роки він вбив 4,5 мільйонів людей - дорослих, старих, дітей. Спланований геноцид стирав з мапи цілі села, які помирали в страшних муках.
   Українська нація пережила це лихоліття, вона вистояла та зберегла свою ідентичність. Але обов'язок кожного з нас пам'ятати про страшний злочин ХХ століття, викривати вбивць та шанувати загиблих.

   Загиблих вшанували хвилиною мовчання. Учасники мітингу схилили голови, запалили свічі та лампадки у пам'ять за земляками, які загинули голодною смертю; поклали квіти та колоски до підніжжя пам'ятного знаку жертвам голодомору в Україні та нашому краї.
   Також кодимчан  закликали запалити, в суботу, свічку пам'яті та згадати тих, хто не пережив страшного Голодомору 1932-33 років.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних