6 червня на березі річки Кодима пройшли масові гуляння

Дата: 09.07.2018 10:00
Кількість переглядів: 687

6 червня на березі річки Кодима пройшли масові гуляння до дня літнього сонцестояння, свята тепла, молодості та кохання – Купальського свята.  Шанувати традиції та поринати у захоплюючий світ фольклору  стало доброю традицією для кодимчан. Цього теплого вечора навкруг Центрального ставу зібралось  чимало кодимчан та гостей міста. Організаторами свята стали працівники апарату Кодимської міської ради, а також КП «Кодимакомунсервіс» , СПД «Тодорашко» та небайдужі жителі нашого міста. 
 Тематичні декорації, плаваючі лілії, купальські персонажі на воді, будинок в українському стилі, купальська ватра, світловий декор – все це неабияк доповнювало загальну атмосферу свята. Обабіч ставу для кодимчан облаштували купальський ярмарок, де невпинно тривала торгівля з вечора і до самої ночі, а також працювали дитячі атракціони.  В цей день абсолютно безкоштовно кожен відвідувач свята міг скористатись катамаранами.
Перш ніж розпочати вечірню програму на сцену з музичним вітанням було запрошено найстарший колектив нашого міста – фольклорний ансамбль «Незабудка», які подарували кодимчанам тематичні народні пісні.  З вітальним словом до кодимчан звернувся Кодимський міський голова – Володимир Склярук, з побажаннями добробуту у кожній оселі, злагоди та мирного неба над Україною.
Вечірня концертна програма «В ясну ніч на Купала» виявилась надзвичайно насиченою. Ведучими свята вже традиційно стали Максим Овсяник та Ілона Буйденко. Увесь вечір зі сцени на воді було чутно народні пісні, сучасну українську та запальну інструментальну музику! Глядачів змусили усміхатись наймолодші учасники концерту – вихованці дитячого садочку «Сонечко», які не лише показали свої здібності до танцю, а й заспівали! Підкорили серця такі юні артисти як Вікторія Пинзару та Даша Селецька. За свої таланти та старання діти отримали подарунки від Кодимського міського голови. 
Справжньою родзинкою цьогорічного свята став неймовірний вокально-інструментальний гурт «Алеся». Чи не вперше кодимчани мали змогу почути романтичний саксофон, неперевершений дует подружжя Ошовських, солістів гурту та гучний ансамбль духових інструментів!  А ще хлопці з духового вдались до авантюри – викликавши на сцену ведучого задля допомоги.  Наш ведучий барабанив так, що чутно було до столиці! До самої ночі «на живо» для наших містян працював  яскравий гурт «Алеся» виконуючи найрізноманітнішу музику – від народних пісень до сучасних треків. 
І хоч сьогодні свято Купала втрачає свою первинну сутність, організатори не оминули деякі споконвічні традиції. Увесь вечір молоді дівчата, жінки та навіть хлопці майстрували купальські віночки, а з настанням сутінок в супроводі купальського замовляння на воду опустили десятки вінків (і, мусимо сказати, що більшість з них трималась на воді досить довго).  Ще однією традицією є спалення купальської ватри. 
Другий рік поспіль в цей вечір на воду річки Кодима опускають вогняні лілії. Це надзвичайне дійство! Цьогоріч теплі вогники на воді стали символом миру на нашій українській землі.
Вечір завершився святковою дискотекою від гурту «Алеся». Танцювали усі – і дорослі і зовсім маленькі відвідувачі свята. Ну а нам, як організаторам свята, було приємно чути схвальні відгуки і вдячність від жителів міста. Адже основною метою того вечора стала організація гарного відпочинку для жителів нашого міста. Мета поставлена, а завдання виконано!Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних