Щодо виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2017 році учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною

Дата: 24.04.2017 11:17
Кількість переглядів: 746

Разову щорічну грошову допомогу до 5 травня можуть отримати: учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також жертви нацистських переслідувань.

            Учасники бойових дій, які звільнені в запас, повинні до 30 квітня 2017 року подати: заяву до районного військкомату про виплату допомоги (бланк заяви є у військкоматі), посвідчення учасника бойових дій, реквізити банківського рахунку, на який будуть перераховані кошти.

             Учасники бойових дій, які служать, не подають заяви та документи,  їм будуть нараховані кошти  на банківський рахунок, або вони зможуть отримати  їх у військовій частині.

            Інваліди війни також отримують виплату автоматично, їм кошти будуть нараховані на банківський рахунок, або вони зможуть їх отримати у поштовому відділенні.

            Усі кошти мають бути нараховані до 5 травня 2017 року. У разі ненарахування або для перевірки даних необхідно звернутися до органів соціального захисту за місцем реєстрації.

            Звертаємо увагу, що якщо хтось не встигне подати заяву до 30 квітня 2017 року, можна буде звернутися за допомогою до 30 вересня 2017 року. 

            Відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань» щорічно до 5 травня виплачується разова грошова допомога в розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України.

            Постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2017 р. № 223 «Деякі питання виплати у 2017 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань" визначені такі розміри грошової допомоги.

            1) інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, ґетто та інших місць примусового тримання, визнаними інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: I групи – 3 500 гривень; II групи – 3 100 гривень; III групи – 2 700 гривень;

            2) учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, – 1 200 гривень;

            3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 3 500 гривень;

            4) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 600 гривень;

            5) учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 500 гривень.

            Разова грошова допомога не виплачується в разі набуття громадянином статусу  ветерана війни після 5 травня відповідного року згідно із статтями 6, 7, 9, 10, 11 «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та із статтею 4 «Про жертви нацистських переслідувань».

            Довідково.

 Якщо ви потребуєте правової допомоги, звертайтесь до відділу «Кодимське бюро правової допомоги» Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги,   який знаходиться за адресою м. Кодима, вул. Соборна, 88, тел 2-15-12


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних