Вперше в Кодимі відбулось Великоднє святкування.

Дата: 19.04.2017 12:57
Кількість переглядів: 943

Фото без описуВеличне свято Христового Воскресіння входить в кожну українську сім’ю добром, Божою ласкою, радістю та надією на краще. Великодні свята – це зустрічі в родинному колі, серед друзів та близьких нам людей. Людство відзначає цей день уже тисячі років. Тож дібрало чимало способів вшанування Воскреслого Христа, що сформувалися у традиції та звичаї, за якими Великодні свята тривали три дні. Цього року світле та радісне свято Пасхи ознаменувалось для кодимчан Великоднім святкуванням, яке для мешканців та гостей міста організувала та провела Кодимська міська рада в парку відпочинку «Мир». Захід такого незвичного формату був проведений в Кодимі вперше. Тож багато сюрпризів та цікавинок очікувало на кодимчан у ці світкові дні.

Основна ознака Великодня — писанка, яка в своїй символіці поєднала давнину дохристиянських часів, наше сьогодення і віру у вічність. Тому саме цей символ був максимально використаний організаторами в оздобленні парку до Великодніх святкувань. Протягом п’яти днів з 15 квітня кодимчани мали можливість споглядати виставку писанок. За пропозицією міської ради, учнями шкіл, вихованцями дитячих садочків міста, Центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Буслик» та Центру Дитячої та Юнацької Творчості за допомогою батьків, вчителів та вихователів було розмальовано близько 400 писанок. Ще частину писанок та дві метрові Великодні писанки розмалювала вже усім відома своїми роботами в парку – кодимчанка Галина Навалішена. Яскравою фотозоною стала декорація, виготовлена працівниками міської ради - Великодній кошик, який має 3 метри в діаметрі. А ввечері в центрі парку яскравими вогниками зустрічало гостей парку Великоднє світлове яйце заввишки більше двох метрів.

17 квітня мешканці міста разом зі своїми родинами завітали на Великоднє святкування до парку. Святкова програма розпочалась виступом народного аматорського гурту «Консонанс-Ретро», який під керівництвом Василя Барановського довгі роки радує нас своєю творчістю. Далі усіх кодимчан зі світлим святом Пасхи привітав міський голова Володимир Олексійович Склярук, побажав щастя й злагоди кожній кодимській родині, любові та Божої благодаті. Міський голова подякував усім, хто долучився до участі у виставці писанок, працівникам КП «Кодимакомунсервіс» за наведення порядку та підтримання парку у чистоті та колективу Кодимської міської ради за активну участь у підготовці до свята, виготовленні власноруч метрових писанок, декорацій та оформленні парку.

Також до присутніх звернулися з вітальним словом гості свята - благочинний Кодимського округу протоієрей Георгій Кушнір та клірик Хресто-Воздвиженського храму протоієрей Георгій Худинець, з побажаннями здоров`я, довголіття, духовного спокою та миру в державі.

Великодній настрій створили учасники музичної програми - дитячий ансамбль «Дзвіночки» (керівник Жанна Буйденко),  Максим Овсяник, Ілона Буйденко, Тетяна Крисько. Справжньою родзиною свята став виступ Вінницького вокально-інструментального ансамблю «Отаман», які вже встигли полюбитися кодимчанам. Хлопці запалили публіку виконанням українських народних та сучасних пісень у власній обробці  та грою на музичних інструментах. Наймолодші гості Великоднього святкування забавляючись в конкурсах, отримали солодкі подарунки та мали змогу досхочу накататись на дитячих атракціонах, які з нагоди свята були безкоштовними. До настання сутінок мешканці та гості міста відпочивали, частувалися напоями та стравами, фотографувалися біля виставкових експонатів під звуки святкової дискотеки.

Сподіваємось, започатковане Кодимською міською радою Великоднє святкування буде гарним стартом у відродженні призабутих наших українських звичаїв та стане місцевою традицією.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних