Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулись загальні збори мешканців міста Кодими.

Дата: 09.10.2018 13:49
Кількість переглядів: 795

Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міський голова не рідше одного разу на рік звітує про роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами. Тому 4 жовтня в Будинку культури відбулись загальні збори жителів міста Кодима,  на яких були присутні голова РДА Гладенький Г.М, заступник голови районної ради Чернійчук О.А.  

Нещодавно по всьому місту міський голова Склярук В.О. з представниками виконавчого комітету вже провів зустрічі з жителями міста, на яких спілкувався з мешканцями даних округів про проблеми в їх мікрорайонах, про їх побажання щодо формування плану соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2019 рік, вислуховував зауваження та пропозиції наших мешканців щодо роботи міської ради та підвідомчих комунальних підприємств. Можливо це стало причиною невеликої кількості присутніх на загальноміських зборах.

На початку свого звіту Володимир Олексійович повідомив, що робота по місту проводиться відповідно до затвердженого радою плану соціально-економічного та культурного розвитку міста, а також враховуючи звернення та пропозиції мешканців.

Фінансовою основою місцевого самоврядування є Бюджет міста. Саме за рахунок коштів бюджету здійснюється фінансування заходів, затверджених в міських програмах. Бюджетний процес в місті організовано на належному рівні.

За 3 квартали цього року міський бюджет за надходженнями загального фонду виконано на 104,8% , залишки коштів становлять майже 1 млн 900 тис. грн.

За час між сходками проведено поточний та ямковий ремонти доріг з асфальтним та бетонним покриттям по вулицях Єлісеєва, Соборній, Амосова (Фрунзе), Грушевського (Комсомольська), Пушкіна, Армійській, Лермонтова, а також на площі Гусєва.

Прогрейдеровано, підсипано та спрофільовано багато вулиць міста, це  такі як Затишна (Свердлова), Театральна, Танкістів (9 січня), Лісна, Пушкіна, Кривенцова, Шолохова, Комарова, Менделеєва, Степова, Озерна, Гоголя, Подільська (Піонерська), Нова та провулок до неї від Соборної, Дідийчука, Сагайдачного (Горького), Квіткова, Базарна, Новобазарна, провулок між Шевченка та Гагаріна. Відремонтовано узбіччя доріг біля Укртелекому та Універмагу та відведено воду в напрямку каналу по вулиці Грушевського.

Всю зиму велися роботи по розчищенню вулиць міста та прибудинкових територій від снігу, а також посипались протиожеледними засобами. Постійно проводиться робота по встановленню дорожніх знаків, відновленню дорожньої розмітки на пішохідних переходах, утриманню узбіч від бур’янів.

Продовжували ремонтувати тротуари по вулицях Визволителів України (Котовського), Соборній, Любомирського (Маяковського), Героїв АТО (Комунарна) – біля ЗОШ№2, на площі Пашкевич, перехресті Садової та Соборної, Чайковського, вхід до ЗОШ№1.

Значна робота приділяється місцям загального користування та об’єктам благоустрою. По вулицях додатково встановлено лавки та урни для сміття. Постійно утримуються в належному стані пам’ятники нашого міста, міський парк та будівлі в ньому, атракціони,  міські кладовища, лавки та урни, зупинки, містки, афіші та інші об’єкти благоустрою. На посьолку та цегельному заводі облаштовано 3 ігрові майданчики для дітей.

Відремонтовано та почищено криниці загального користування. Утримується в належному стані територія біля центрального ставка. Проводиться робота по обстеженню, підрізці та ліквідації аварійних дерев. Постійно фарбувались дерева, косилась трава, ремонтувались та фарбувались бордюри по місту, утримувались тротуари в належному санітарному стані.

Останнім часом стала актуальною проблема розчищення каналу в місті

За зверненнями мешканців облаштовані переходи біля ринку та до школи мистецтв. В належному стані утримується сміттєзвалище, ліквідовуються виявлені несанкціоновані смітники, вивозиться сміття з місць загального користування. Постійно прибираються та утримуються двірниками в належному стані місця загального користування. По можливості наводиться порядок на вулицях міста, що прилягають до центру. Міський голова звернувся до мешканців з проханням підчистити дерева на узбіччях вулиць біля приватних дворів, гілля яких заважають вуличному освітленню та приділити особливу увагу прибиранню каналів на приватних територіях.

На постійному контролі роботи по вуличному освітленню. За рахунок міського бюджету проводиться заміна електроламп, таймерів, лічильників, проводу та ін.

За кошти міського бюджету прочищено каналізаційну мережу  по вулиці Армійській. Регулярно ведуться ремонтні роботи водогонів та водо насосних станцій. Встановлено плити з люками на водомережах та каналізаційних мережах, облаштовані врізки до водогону по Героїв АТО. Силами комунального підприємства ліквідовуються прориви, утримуються в належному стані водокачки та діючі водонапірні башні. Придбано новий насос для КНС та пожежні гідранти, автотранспорт для комунального. Інвентаризуються засувки та встановлюються люки.

Особливу увагу цьогоріч приділено вирішенню ситуації з безпритульними тваринами  у Кодимі – було простерилізовано 80 собак. Володимир Олексійович наголосив, що проблема до кінця не вирішена і її потрібно вирішувати всім районом разом і ще не один рік.

У 2018 році в міськраді запрацювала бюджетна програма «ТУРБОТА».  Відповідно до заходів програми з місцевого бюджету виплачено кошти на лікування, на подолання наслідків надзвичайних ситуацій й покращення побутових умов, на оформлення документів на землю для учасників АТО, на поховання безробітних. 

З міського бюджету за четвертий квартал 2017 року передано кошти до районного бюджету на харчування дітей у школах та дитсадках міста, на заробітну плату працівників дитсадків міста, на енергозабезпечення закладів освіти міста, на ремонт центральної лікарні та дитсадка «Гвоздика».

За три квартали 2018 року з Кодимського міського бюджету до районного бюджету також передано кошти на харчування дітей у школах та дитсадках міста, на заробітну плату працівників дитсадків, на придбання медобладнання для районної лікарні, на ремонт об’їзної дороги та дитсадка «Гвоздика», а також на реконструкцію стенду Борцям за незалежність України на площі Перемоги.

Міський голова зауважив, що міська рада своєю щоденною роботою намагається покращити життя громади. Крім повсякденних справ проведено ряд розважальних заходів:

- взимку для дітей працювала «Казкова резиденція»,

- навесні всі разом відсвяткували Великдень;

- на Трійцю прийняли участь у етно-еко-фестивалі «Кодима-фест»,

- в липні біля ставка Центрального відсвяткувалисвято Івана Купала,

- у вересні у міському парку відмітили день народження нашого міста.

 Наприкінці свого звіту міський голова передав слово співдоповідачу начальнику КП «Кодимакомунсервіс» Максимішину Ф.О., який зосередився на актуальній проблемі – поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ). Федір Олександрович звернувся до кодимчан з проханням відноситись відповідально та свідомо до санітарного стану свого міста. В першу чергу, не  захаращувати сміттям центральну вулицю. Часто можна спостерігати таку картину перед вихідними, коли сміття не вивозиться. Не викидувати в сміттєві баки будівельні матеріали, скло, гілля, адже це стає причиною поломки сміттєвозів. Вкотре начальник комунального попросив мешканців також добросовісно ставитись до порядку на центральному сміттєзвалищі. Люди часто просто не довозять сміття до звалища і викидують в посадках або на узбіччя дороги. Це перешкоджає руху транспорту, а саме головне  через накопичення сміття розводиться антисанітарія. Міський голова підтримав виступ начальника КП «Кодимакомунсервіс» та запропонував згодом провести загальноміський суботник по очищенню міста та передмістя від сміття.

По завершенню звітів жителя міста могли задавали питання в усній та письмовій формі міському голові та присутнім керівникам районної влади. Численну кількість присутніх вчителів навчальних закладів цікавило одне питання – коли розпочнеться опалювальний сезон в школах та питання затвердження тарифів на виробництво теплової енергії ТОВ «АВКУБІ ПЛЮС».  Так як усі освітні заклади перебувають у віданні райдержадміністрації питання початку опалювального сезону було переадресоване голові Кодимської РДА Гладенькому Г.М., який повідомив, що опалювальний сезон розпочнеться, як завжди, коли середня температура повітря становитиме +8 градусів протягом трьох днів. Ніяких офіційних підтверджень стосовно нібито зриву опалювального сезону у нього не має, договори з підприємством на постачання теплової енергії діють до кінця року. Однак голова РДА вважає, що проблему затвердження тарифів потрібно якнайшвидше вирішити.

Справді, навколо цього питання вже давно здійнято багато галасу.  Міський голова вкотре наголосив, що тарифи ТОВ «АВКУБІ ПЛЮС» на виробництво теплової енергії будуть затверджені виключно у законному порядку. (Детальніше стосовно цього питання окремим постом).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.