Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виборчий процес взяв старт.

Дата: 05.02.2019 13:53
Кількість переглядів: 667

Шановні жителі Кодимщини!

На 31 березня 2019 року Верховною Радою України призначено чергові вибори Президента України. 31 грудня 2019 року в державі  розпочався  виборчий процес.

Право голосу на виборах Президента України мають громадяни України, яким на день виборів виповнилося вісімнадцять років.

Попередні та уточнені списки виборців органи ведення Державного реєстру виборців складають для звичайних виборчих дільниць  на підставі відомостей Державного реєстру виборців, а також виготовляють іменні запрошення.

З метою підготовки актуальних та достовірних списків виборців просимо  виборців Кодимського району  уточнити свої персональні дані, звернувшись до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації.

Особливо це стосується виборців: 

  • які голосуватимуть вперше (досягли 18-річчя);
  • які змінили прізвище, реєстрацію місця проживання тощо;
  • колишніх військовослужбовців строкової служби;
  • громадян, що повернулися з місць позбавлення волі;
  • громадян, які прибули із закордону і знялись з обліку в МЗС;
  • які під час останніх виборів виявили неточності в своїх персональних даних у списках виборців, або взагалі були відсутні в них та не звернулись до відділу ведення Державного реєстру виборців особисто. 

Звертаємось до всіх громадян з проханням віднайти можливість та прийти до відділу ведення Реєстру для перевірки персональних даних, внесених до Реєстру. Не залишайте перевірку на останній день — за три дні до виборів внесення у списки виборців можливе лише за рішенням суду, якщо є сумніви — звертайтеся зараз!

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями виборець не може проголосувати на загальнодержавних виборах за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово (на період їх проведення) змінити місце голосування.

За мотивованим зверненням виборця орган ведення Державного реєстру виборців може тимчасово змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси.

Заява про тимчасову зміну місця голосування виборця  приймається органом ведення Реєстру за вказаним у заяві місцем перебування виборця в день виборів (повторного голосування) чи місцезнаходженням виборчої дільниці, дільниці для голосування, яку він просить визначити місцем його голосування або за зареєстрованим місцем проживання заявника.

До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій.

До таких документів можна віднести довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати, та інші. Перелік таких документів не є вичерпним.

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначено Президентом України у порядку, передбаченому Законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Для виборців, виборча адреса (зареєстроване місце проживання) яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, встановлено особливий порядок тимчасової зміни місця голосування: документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування, такі виборці можуть не додавати до заяви.

Заява про тимчасову зміну місця голосування виборця подається до органу ведення Реєстру не пізніш як за п’ять днів до дня голосування

Уточнити свої персональні дані та подати заяву про тимчасову зміну місця голосування виборці Кодимського району можуть  в робочі дні з 800 до 1700 години у відділі ведення Державного реєстру виборців за адресою м.Кодима, пл.Перемоги, 1, райдержадміністрація, І поверх, каб. № 13. 

Перелік необхідних документів:

  • паспорт особи або тимчасове посвідчення громадянина України, якщо особа недавно набула громадянства України; 
  • доручення ( виборець, нездатний пересуватися самостійно, може письмово уповноважити на звернення іншу особу );
  • свідоцтво про смерть ( для виключення померлого виборця ).

Також, перевірити своє включення до Державного реєстру виборців можна не виходячи з власної оселі, за умови наявності доступу до мережі інтернет, з допомогою он-лайн сервісу Особистий кабінет виборця” на офіційному веб-сайті «Державний реєстр виборців» (www.drv.gov.ua)

Якщо у вас виникли питання, пов’язані з Державним реєстром виборців, звертайтеся за телефонами:  2-60- 45, 2-66-89.

 

Начальник відділу ведення 
Державного реєстру виборців 
апарату райдержадміністрації 
Хмельовська Л.М


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.