Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повертаючись до "наболілих" питань.

Дата: 12.01.2018 14:12
Кількість переглядів: 564

09 січня 2018 року за ініціативою міського голови Склярука В.О. відбулась робоча нарада з в.о. начальника Кодимського ВП майором поліції Варшавським В.М. та працівниками апарату міської ради.
На даній нараді обговорювались вкрай важливі питання життєдіяльності міста, дотримання мешканцями правил благоустрою, торгівлі та правил дорожнього руху. Для вирішення обговорюваних питань потрібна співпраця і небайдужість кожного, незалежно від займаної посади та ін.

Наболілим є питання несанкціонованої торгівлі по місту. Ведучи свій бізнес на тротуарах, газонах та проїжджій частині, реалізатори створюють суттєві незручності для перехожих. Більше того, у випадку надзвичайної події і подальшої евакуації, захаращена пішохідна зона – реальна небезпека для життя і здоров’я громадян. Вуличні торговці не мають санітарних книжок та інших необхідних документів, вони залишають після себе купи сміття, порушують громадський порядок, чим створюють незручності для місцевих жителів. Несанкціонована торгівля не лише псує естетичний вигляд, а ще й є небезпечною для здоров’я його мешканців та гостей. До того ж в місті постійно функціонує два офіційних ринки з усіма необхідними умовами для торгівлі.
Несанкціонована торгівля карається штрафом у розмірі від 17 до 119 гривень з конфіскацією товару або без такої.

Ще одним із невирішених питань залишається рух важкої техніки по центральній вулиці міста, всупереч правилам дорожнього руху та прийнятим рішенням. 
Багатотонні вантажоперевезення є великою проблемою для Кодими. Всі фури, зерновози, машини з дровами, будівельними матеріалами прямують через усе місто, центральною вулицею з масовим скупченням транспорту та людей. Руйнують дороги та прилеглі будинки, створюють небезпеку для пішоходів, забруднюють довкілля.
Фури без перестанку курсують містом, в т.ч. підвозячи товар підприємцям до їх складів та магазинів, що розташовані в центрі міста. І так з року в рік, а вирішення цієї проблеми так і не знайдене.

Також існує проблема з припаркованими по вулицях міста КАМАЗами з причепами та тягачами. Дані автомобілі створюють незручності кодимчанам, які мешкають поруч, забруднюючи повітря, розбиваючи дороги, перекриваючи під’їздні шляхи на випадок екстрених ситуацій.

Під час наради напрацьовано план заходів щодо вирішення даних питань. Зокрема, прийнято рішення про ліквідацію несанкціонованої торгівлі шляхом переміщення торгівців на територію зареєстрованих в місті ринків. Також вирішено провести роз’яснювальну роботу з власниками магазинів та складів, до яких привозять товар великовантажним транспортом. Міською радою ініційовано зустріч з власниками вантажівок, з метою вирішити питання щодо їх розміщення та зберігання, не створюючи незручності жителям міста.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.