Сесія міської ради НЕ ВІДБУЛАСЯ через відсутність кворуму.

Дата: 28.01.2019 14:48
Кількість переглядів: 742

Фото без описуСьогодні на чергове засідання 38 сесії міської ради прибуло лише 11 депутатів. Оскільки більшої кількості депутатів не зібралось навіть після 30-хвилинної перерви, міський голова В.О. Склярук повідомив, що сесія за відсутності кворуму не може відбуватися.

Сьогодні мали розглянути надзвичайно актуальні для життєдіяльності міста питання. Зокрема, внести зміни до Програми соціального захисту населення «Турбота» Кодимської міської ради. До переліку категорій, які мали б право отримати одноразову матеріальну допомогу мали внести ліквідаторів Чорнобильської катастрофи  та воїнів-інтернаціоналістів, які 15 лютого відзначатимуть 30-тиріччя виведення військ з Афганістану. Наразі у м.Кодима проживає 38 «афганців» та 33 «чорнобильці». Під цю Програму були додатково передбачані кошти в міському бюджеті в розмірі 20 тис. грн., які також мали бути затверджені на сьогоднішній сесії в питанні про зміни до міського бюджету. Однак, в тому числі депутат Кучеренко І.Я., голова районної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України», за ініціативи якого було винесено дане питання на розгляд сесії на неї не з’явився, навіть після особистого телефонного дзвінка міського голови.

Необхідно також було внести зміни до БЮДЖЕТУ. 31 січня має відбутись сесія районної ради, якою мав затверджуватись зведений бюджет району, в тому числі внесені зміни до міського бюджету на 2019 р.

Важливими питаннями для містян також були 55 земельних питаннь, які відповідно не прийняті.

Також на розгляд 38 сесії виносилось вкрай важливе питання – про звернення Кодимської міської ради до Лисогірської сільської ради щодо виділення земельної ділянки для облаштування нового міського кладовища. Мова йде про ділянку, орієнтовною площею 25 га біля колишної військової частини («хіміків»). Дана ділянка більше двадцяти років взагалі не використовувалась за призначенням, не засівалась сульгоспкультурами, а на теперішній час перетворилася в суцільне сміттєзвалтще та обросла чагарниками. Навколо даної ділянки знаходяться землі, які належать АФ «Кодима».

Наразі в Кодимі склалася вкрай критична ситуація з облаштуванням нового кладовища. В межах населеного пункту вільних земельних ділянок не має. З 2015 року міська рада намагається вирішити це питання. Написано нескінченна кількість звернень та листів до Обласної адміністрації, до Кодимської РДА та інші компетентні органи.  За інформацією Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, дана земельна ділянка відноситься до земель колективної власності на підставі державного акту на право колективної власності на землю, виданого КСП «Промінь», виданого  в 1995 р. Затяжні суди райдержадміністрації невідомо з ким з 2015 року та намагання нібито «допомогти» не сприяли вирішенню цього питання. Хоча на сьогоднішній день РДА вимагає від міської ради звітів та результатів по вирішенню питання облаштування нового кладовища.

Враховуючи те, що з 1 січня 2019 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошень в Україні», де ст.14 визначено «Організація розподілу земель, що залишилася у колективної власності, здійснюється СІЛЬСЬКОЮ, СЕЛИЩНОЮ, МІСЬКОЮ радою, на території якої такі землі розташовані», в порядок денний сесії було включено питання про направлення звернення до Лисогірської с/р щодо виділення даної земельної ділянки під нове кладовище. Знову вирішення такого важливого питання відкладається на невизначений час.

І сьогодні питання, які потребували невідкладного вирішення заблокували саме депутати міської ради, які не з’явились на сесію без поважних причин.

Це: Романенко В.Ф., Загодіренко О.О., Панченко В.В., Бондар Т.І., Петрашик С.О., Гіль Н.М., Кучеренко І.Я., Лисенко Г.М., Крисько О.А., Гайдук О.І., Сажина Л.Л., Гершун В.І. Через хворобу не з’явились Волошина Л.І. та Цвігун А.О.

Ось так наші народні обранці дбають про добробут свого міста та їх виборців.

Міський голова Володимир Олексійович Склярук на завершення подякував присутніх депутатів, які відповідально відносяться до своїх обов’язків та наголосив, що депутати міської ради повинні працювати, не зважаючи ні на які чинники. Адже народні обранці делеговані в міську раду виборцями нашого міста, а питань, які потребують невідкладного вирішення, не бракує.

Про дату наступного пленарного засідання сесії депутатів буде повідомлено пізніше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних