З 1 СІЧНЯ 2019 РОКУ УКЛАДАННЯ ДОГОВОРУ НА ВИВІЗ СМІТТЯ Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ.

Дата: 29.03.2019 15:16
Кількість переглядів: 1589

Фото без описуЗгідно з Положенням про Міністерство регіонального розвитку, безпосередньо відповідальними за вивезення сміття та дотримання закону "Про відходи" є органи місцевого самоврядування.

Проблема зі сміттям існує в першу чергу через байдужість, через відсутність бажання зробити якусь користь для людей і довкілля. В той час, коли в місті суттєво збільшилась кількість сміттєвих контейнерів, поруч з містом продовжують "процвітати" стихійні звалища. У зв’язку з цим, з 1 січня 2019 року укладання договору на вивіз сміття є обов'язковим для усіх.

Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники  або  наймачі,  користувачі,  у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають  договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення  побутових  відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Згідно з рішенням Виконавчого комітету Кодимської міської ради виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території м. Кодима є КП «Кодимакомунсервіс».

Згідно з п.1 ч.3 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживач зобов’язується укласти договір на надання житлово-комунальних послуг. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують житлово-комунальні послуги.

Згідно з Правилами благоустрою території міста Кодима, до порушень цих Правил відноситься відсутність у підприємств, установ, організацій, підприємців, громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивіз побутових відходів зі спеціалізованими організаціями. Відповідно до Правил благоустрою, при виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн). Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території міста Кодима і тягне за собою адміністративну відповідальність.

Прохання до громадян, юридичних осіб, підприємців, які не заключили договір на вивезення побутових відходів, звернутися в КП «Кодимакомунсервіс» за адресою: 66000, Одеська обл., Кодимський район, місто Кодима, вулиця Садова 1, для укладення такого договору. Телефон для довідок – (04867)  2-11-74

В разі неукладення договору, з 01.01.2019 року, щодо порушників будуть застосовані грошові стягнення, передбачені Законодавством України.

 

За інформацією КП "КОДИМАКОМУНСЕРВІС"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних