Відбулась сесія міської ради

Дата: 31.08.2018 15:20
Кількість переглядів: 812

Фото без описуНа черговій 33 сесії Кодимської міської ради, що відбулася 22 серпня, депутати розглянули 17 питань порядку денного.

В своєму звіті про виконання Кодимського міського бюджету заввіділом з питань обліку бюджетних коштів та кредитування виконкому міської ради Бобришова О.В. повідомила, що за І півріччя 2018 р. міський бюджет виконано на 98,4%. Причиною невиконання міського бюджету стали декілька факторів. Через зміни в Податковому кодексі, на початку року знизився податок на використання землі для Укрзалізниці. Через це міський бюджет може втратити до кінця року близько півміліона грн. Не надійшла орендна плата за використання землі під будівлею «Універмагу» громадянкою Безносюк Н.А.  . Орендар на зв'язок не виходить. Ще однією причиною недоотримання коштів в бюджет (а це більше 700 тис. грн за півроку) стало те, що більше 300 підприємців змінили форму оподаткування та перестали сплачувати єдиний податок, обравши загальну систему оподаткування.

Всі видатки міського бюджету здійснювались відповідно плану соціально-економічного розвитку. Профінансовано міську ветеранську організацію, закуплено насос на КНС для КП «Кодимакомунсервіс», інвентар для двірників, електротовари, здійснювались роботи з благоустрою міста. У співфінансуванні з центром зайнятості сплачені 50% за громадські роботи в сумі 26 тис. Субвенція до районного бюджету склала 1 млн 500 тис. , з яких 750 тис. на освіту, 300 тис. на ремонт об’їздної  дороги, 300 тис. на придбання медичного обладнання, 150 тис. на реконструкцію монументу борцям за свободу та незалежність на центральній площі.  

Також Олена Володимирівна ознайомила депутатів про хід виконання Програм Кодимської міської ради.  На виконання Програми соціального захисту населення «Турбота»  використано 62 тис. грн. Це надання одноразової матеріальної допомоги на лікування, на покращення матеріальних умов проживання, на поховання, учасникам АТО на оформлення технічної документації на землю. На виконання Програми забезпечення житлом дітей-сиріт на І півріччя затверджено 235 тис. грн, але кошти не використовувались, так як житло в звітному періоді не купувалось. Програмою пожежної та техногенної безпеки  м. Кодими на 2018 - 2020 роки також кошти залишились невикористані, так як роботи узгоджуються з Кодимським відділом ДСНС.

 

 Під час сесії депутати заслухали  звіти директорів комунальних підприємств  міста.  Директор КП «Ритуал-сервіс» Боцул А.П. повідомив про роботу, яка була проведена за час його керівництва (з травня 2018 року) – наводиться порядок на цвинтарі, викосили усі основні проходи та дороги, було вивезене сміття. Викошується трава також на могилах за заявками родичів померлих, які звертаються до директора. Ця послуга коштує 50 грн. Погашені борги по підприємству, які перейшли від попереднього керівника Гершуна В.І.  

На претензіїї депутата Сажиної Л.Л. щодо постійної відсутності директора на робочому місці, Боцул А.П. пояснив, що наразі в штаті підприємства всього дві особи – директор і охоронник. В першій половині дня завжди на кладовищі можна когось знайти. В інші години можна зателефонувати за номером, який вказаний на інформаційній дошці і за яким він завжди доступний. Також Андрій Петрович наголосив, що він докладає максимум зусиль, аби узаконити питання співпраці з іншими надавачами ритуальних послуг та питання бронювання місць для родинного поховання. Тобто, кожен підприємець, який бажає надавати послуги на міському кладовищі за законом мають укласти договір з КП «Ритуал-сервіс». Лише у цьому випадку вони спокійно зможуть потрапляти на територію кладовища та здійснювати свою діяльність та нести відповідальність. Також продовжується робота по відновленню раніше заброньованих місць для поховання, які за законом мають надаватися безкоштовно і чого не дотримувався колишній керівник кладовища Поштарук О.Я. Як доказ Боцул  А.П. познайомив депутатів з квитанціями за бронювання на суму 600 грн., які видавав Поштарук О.Я. На завершення свого звіту керівник КП «Ритуал-сервіс» розповів про подальші плани в своїй роботі, серед яких в першу чергу є встановлення огорожі навколо усієї території кладовища.

В результаті своєї роботи депутати міської ради ухвалили проекти рішень з більшості питань порядку денного. Зокрема підтримали рішення щодо Клопотання до Кодимської районної ради про надання допомоги на ремонт дахів деяких багатоповерхівок м.Кодими за заявами мешканців, затвердили рішення щодо передачі на баланс КП «Кодимакомінсервіс» закуплених пожежних гідрантів, внесли зміни в план соціально-економічного та культурного розвитку на 2018 рік та інші.

Детальніше з прийнятими рішеннями та додатками до них можна ознайомитися на офіційному сайті Кодимської міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних