Бездомні тварини в місті – проблема всіх і кожного!

Дата: 28.02.2017 15:33
Кількість переглядів: 791

Фото без описуПроблема бродячих тварин в нашому місті є чи не найактуальнішою на даний час. Кодимська міська рада зацікавлена у вирішенні даної проблеми, адже бродячі собаки на вулицях міста – це не лише розповсюджувачі інфекційних хвороб, а й небезпека для містян. Головним завданням є зробити безпечнішим співіснування людини із бездомними тваринами через зменшення їх чисельності на вулицях міста гуманним чином.

У грудні 2016 року розпорядженням міського голови була створена робоча група по вирішенню питань бродячих тварин. У ході засідань робочої групи було розроблено план заходів щодо вирішення цього питання.  Зокрема, укласти договір із лікарнею ветеринарної медицини на стерилізацію тварин, звернутись до районної ради та РДА із пропозицією створення притулку для бродячих тварин, так як проблема набирає районних масштабів.

Також  за рішенням робочої групи 24  лютого  в приміщенні міської ради міський голова В.О. Склярук та заступник міського голови Гуцол О.В. провели зібрання з підприємцями міста, головами ОСББ, депутатами міської ради з питання вирішення проблеми бродячих собак у місті. Міський голова акцентував увагу на тому, що найбільше скупчення безпритульних тварин спостерігається саме в тих місцях, де їх підгодовують, а це - магазини, вокзал, багатоповерхівки. Тому звернувся до підприємців із закликом не принаджувати тварин підгодовуванням, провести відповідну бесіду з продавцями, а біля будинків, де собак багато і мешканці їх доглядають, виготовляти вольєри для їх утримання.  І якщо є можливість доставляти собак на стерилізацію, так як на сьогоднішній день міська рада вже уклала договір з ветлікарнею. Підприємці готові сприяти у доставці тварин до ветлікарні, надати транспорт, однак, основною проблемою, яку висловили – виловити тварин. Стерилізація також може не вирішити цю проблему в повному об’ємі та в короткі терміни.

Склярук В.О. наголосив, що створення притулку для безпритульних тварин також потребує зваженого рішення, адже за розрахунками фахівців міської ради, утримання одного притулку рівнозначне утриманню одного дитячого садка, на це потрібні чималі кошти. З відповідною пропозицією міська рада наразі вже звернулася до районної ради та РДА аби спільними зусиллями вирішувати проблему в районній площині.  

У ході зустрічі було озвучено декілька пропозицій по вирішенню даної проблеми. Всі присутні були одностайні в думці, що вирішувати цю проблему можна лише об’єднавши зусилля влади та громадськості. Зокрема депутатом Красовським В.М.  було запропоновано винести питання на сесію міської ради та доручити депутатам провести інформаційну роботу на закріплених округах з мешканцями з приводу належного утримання своїх домашніх тварин на приватних територіях та поводження з безпритульними тваринами. Це, в першу чергу, не принаджувати собак підгодовуванням та сприяти в проведенні їх стерилізації, любителям тварин, які систематично годують їх, пропонувати будувати вольєри та постійно доглядати за ними аби вони не завдавали шкоди іншим мешканцям. Важливо проводити систематичну роботу в даному напрямку та здійснювати постійний контроль для забезпечення дієвого результату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних