Відбулась чергова 19 сесія Кодимської міської ради.

Дата: 19.05.2017 15:47
Кількість переглядів: 971

Фото без описуЧергова 19 сесія міської ради, що відбулась 17 травня, розглянула ряд важливих та актуальних питань порядку денного. Хоча не всі рішення із запропонованих до розгляду питань були затверджені. Перше питання «Про перейменування вулиці Ю.Любомирського в м.Кодима» депутатами не було прийнято навіть за основу. Мешканці даної вулиці вкотре наполегливо звертаються до міської ради із заявами про перейменування їх вулиці. Цього дня представники вулиці Ю.Любомирського знову завітали на сесію, щоб висловити свою непохитну позицію – вони не бажають жити на вулиці, названої на честь польського пана, який нещадно гнобив жителів Кодими та приходити до тих пір, доки їх «не почують» народні обранці. Їх влаштовує колишня назва – Маяковського, що змінилась після вимог законів про декомунізацію. Доповідач з даного питання О. А. Мелешко зауважив, що міська рада, як орган місцевого самоврядування зобов’язана реагувати на прохання мешканців та сприяти у вирішенні їх звернень. Більш того, вулиця Маяковського не підлягала перейменуванню в рамках процесу декомунізації. Такої назви не знайдено ні в обов’язкових, ні в рекомендованих до перейменування списках Інституту історії АН України. Депутати також висловили свої думки з даного питання. Депутат В.М. Красовський заявив, що питання вичерпане і не має підстав для подальшого розгляду.  В свою чергу, депутат Р. Чепурняк закликав підтримати людей, адже депутати мають виконувати волю народу. Л.І. Волошина запропонувала альтернативний варіант – так як питання залишається довгий час невирішеним і є незадоволення серед людей, необхідно обдумати компромісний варіант та знайти іншу назву, яка б влаштовувала і мешканців вулиці, і депутатів, крім спірних Маяковського і Ю.Любомирського.

Далі депутати заслухали звіт заступника міського голови О.В. Гуцола про хід виконання плану соціально-економічного та культурного розвитку м. Кодима за січень-квітень 2017 року. Доповідач повідомив, що усі заплановані поточні роботи виконуються згідно плану. Триває облаштування міста дорожніми знаками, табличками та «лежачими поліцейськими». Виконано ремонт містка по вул.80 гв.стр.дивізії №21. Згідно плану було виконано ямковий ремонт, профілювання та підсипка вулиць міста щебенем та жорствою. Наразі продовжується ремонт вулиць з асфальтним покриттям. За звітний період  було ліквідовано декілька стихійних сміттєзвалищ по місту та розчищене центральне сміттєзвалище. Також упорядковані кладовища міста, відремонтовані пам’ятники, лавочки перед поминальними днями та святом Перемоги. Поточні роботи з освітлення міста відбуваються регулярно за заявами мешканців та згідно плану. Зокрема освітлення вул. Соборної та парку відпочинку повністю замінено на світлодіодне.

У фінансовому звіті заввідділом з питань обліку бюджетних коштів Бобришова О.В.  доповіла про виконання Кодимського міського бюджету за І квартал 2017 р. та про внесення змін до бюджету. Зокрема депутати затвердили виділення коштів на придбання екскаватора та бочки на асенізатор  для КП «Кодимакомунсервіс», будівництво криниці по вул.Промисловій, ремонт гаражів в міському парку, на матеріально-технічне забезпечення ДНЗ «Теремок» (матраци, подушки), прийняття участі в етнофестивалі «Кодима-фест». Також доповідач повідомила, що кошти виділені  цього року  на харчування дітей в школах та дошкільних закладах міста, досі не перераховані. Причиною стала невідповідність  назв договорів районної ради прийнятим рішенням міської ради. У своєму варіанті договору районна рада прибрала важливий пункт – на цільове призначення, що категорично суперечить прийнятому рішенню міської ради, адже кошти виділяли саме на харчування, тому вони мають бути використанні за призначенням, а не на інші потреби.  Також депутатам міської ради було доведено до відома, що досі районна рада не може надати роз’яснення щодо використання коштів в 2016 році, виділені міською радою раніше на потреби закладів освіти, посилаючись на неможливість відзвітувати, куди саме були потрачені ці кошти.

Заслухавши  звіти про свою роботу начальника КП «Кодимакомунсервіс» Ф.О. Максимішина та начальника КП «Ритуал-сервіс» І.М. Момотливого, своїми рішеннями  депутати затвердили  контракти, укладені з ними міською радою та штатний розпис КП «Ритуал-сервіс». Зазначимо, що дане підприємство наразі не надає ритуальні послуги, поки що розробляються тарифи на дані послуги, які в подальшому будуть затверджуватися виконавчим комітетом міської ради. На сьогодні ритуальні послуги в місті мають право надавати лише ті суб’єкти підприємницької діяльності, які вже уклали відповідні договори з КП «Ритуал-сервіс», згідно чинного законодавства. Запрошений на засідання сесії директор ПП Рима» О.Я. Поштарук пояснив депутатам, що він відмовляється укладати будь-які договори, так як бажає залишатися незалежним ні від кого. В свою чергу депутати намагались довести О.Я. Поштаруку, що продовжувати свою підприємницьку діяльність той може лише в разі укладання договору з новоствореним спеціалізованим підприємством, як того вимагає буква закону.

В цілому на засіданні сесії депутати міської ради розглянули 19 питань порядку денного та більше сорока  земельних питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних