В Кодимі відкрита меморіальна дошка знаному лікарю Олександрі Байдиковій.

Дата: 28.04.2017 15:55
Кількість переглядів: 981

Фото без описуСьогодні, 28 квітня, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки увічнення пам’яті славетної кодимчанки, Заслуженого лікаря України Олександри Федорівни Байдикової з нагоди її 100-річчя від дня народження.

Не одне життя було врятовано та продовжено нашою видатною землячкою, як в буремні роки Другої Світової війни, коли вона була ще юною медсестрою, так і в післявоєнні та мирні роки, коли вона жила та віддано працювала терапевтом в нашому місті. 40 років свого життя Олександра Федорівна віддала роботі в Кодимській лікарні.

Тож не випадково саме на будинку, де в минулому була поліклініка міської лікарні та на вулиці, де проживала О. Байдикова і яка названа на її честь, було встановлено пам’ятну дошку.

Ініціював даний захід та виготовив меморіальну дошку син Олександри Федорівни – Сергій Яковкевич. За його запрошенням на відкриття прибули міський голова В.О. Склярук, священнослужителі, друзі, сусіди, представники преси.

 «Такі люди, якою була Олександра Байдикова – професійним фахівцем, доброю і чуйною людиною – є дійсно гордістю нашого міста та залишиться взірцем для всіх тих, хто її знав, для всіх послідуючих поколінь. Тому сьогоднішня подія стала логічною подякою та вшануванням пам'яті талановитому лікарю, для якого клятва Гіппократа, була не просто текстом, а сенсом життя», -  зазначив у привітальному слові міський голова В.О. Склярук.

Щирим був виступ настоятеля Свято-Хресто-Воздвиженського храму м. Кодима протоієрея Георгія Кушніра, який наголосив, що добрі справи завжди залишаються в пам’яті, навіть коли людина іде у Вічність. Тому дуже важливо, щоб ми при житті своїми вчинками та працею старалися залишити по собі добру пам’ять, таку, як залишила Олександра Байдикова.

На завершення клірик Свято-Хресто-Воздвиженського храму - протоієрей Георгій Худинець відправив поминальну панахиду та освятив меморіальну дошку.

Відкриття меморіальної дошки Заслуженому лікарю України Олександрі Федорівні Байдиковій – це лише невеличка данина її пам’яті. Сподіваємось, кодимчани завжди з вдячністю пам’ятатимуть про цю прекрасну людину, талановитого лікаря, справжнього професіонала, її добрі справи назавжди залишаться у наших серцях і служитимуть кодимчанам.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних