Кодима гучно відсвяткувала День міста!

Дата: 02.10.2019 08:41
Кількість переглядів: 1415

Фото без описуЦьогоріч Кодима святкувала дві ювілейні дати – 265 років з дня заснування та 40-річчя набуття Кодимою статусу міста. 28 вересня кодимчани та гості міста зібрались в міському парку аби відсвяткувати День міста Кодима. Кодимською міською радою було докладено максимум зусиль для організації свята,  підготовлено та проведено урочисті та розважальні заходи.

З 14 години міський парк наповнився різноманіттям кольорових фарб та дитячим сміхом. О цій порі маленьких кодимчан, на запрошення міської ради, розважав Дмитро Скуратов, який влаштував справжнє кольорове божевілля- Фестиваль фарб HOLI. Діти із неймовірним захопленням брали участь в конкурсах, музичних батлах, флешмобах і щедро обсипали одне одного та все навкруги яскравими фарбами. Усі, хто не наважувався пірнути в кольорову хвилю, займали нескінчену чергу до креативного майстра АКВАГРИМУ Марини Пташенчук, яка розмальовувала обличчя малечі яскравими картинками. Неабиякого позитиву усім присутнім додавали симпатичні гігантські медведі, які залюбки фотографувались з усіма охочими.

По закінченню дитячо-розважальної програми кодимчан зі святом завітали привітати артисти та творчі колективи відділу культури Кодимської РДА з театралізованою програмою «Район вітає місто», які зарядили своєю шаленою енергетикою усіх глядачів та порадували яскравими художніми номерами.

Традиційно в урочистій частині святкування Дня міста кодимчан зі сцени привітав міський голова Склярук В.О. та численні гості – голова Кодимської РДА Г. Гладенький та в.о. голови районної ради О. Чернійчук, депутати  Одеської обласної ради О. Барський та С. Лупашко, начальник відділу економіки та інвестицій Балтської ОТГ О. Мараєв, благочинний храмів Кодимського округу протоієрей Георгій Кушнір та священник римо-католицької церкви отець Лукаш. Велика вдячність поважним гостям за усі теплі слова на адресу кодимчан та прийняті запрошення відвідати наше свято.

Не обійшлися урочистості без нагороджень грамотами мешканців Кодими за досягнення у різних сферах діяльності.  Цього року окрім традиційних номінацій наймолодший мешканець, найстарший мешканець та найстарша мешканка міста Кодима, переможцями яких стали Шунько Арина (19.09.2019 р.н.), 100 річний Грушецький Василь Йосипович та 95-ти річна Янковська Віра Сергіївна відповідно, з нагоди ювілейної дати організаторами свята були також започатковані нові особливі номінації для нагородження шанованих кодимчан. Отже, у номінації «Трудовий тандем» нагороду отримали працівники ФОП Галабурда В.В. подружня пара Алекчук Віктор Володимирович та Альона Володимирівна; у номінації «Взірцевий магазин» - міні-маркет «Лайм»; у номінації «Лікар-легенда» нагороду отримала лікар-терапевт на заслуженому відпочинку Остапок Тамара Георгіївна; «Берегинею дитинства» стала вихователь на заслуженому відпочинку Пащенко Дарія Олексіївна; у номінації «Почесний вчитель» нагороджено вчителя та завуча на заслуженому відпочинку  школи №1 Герегу (Майбороду) Галину Андріянівну; у номінації «Золоті руки» нагороду отримав головний інженер ТОВ «Соковий завод Кодимський» Пацан Ігор Петрович; «Татом-ювеліром» став Варшавський Василь Миколайович, тато трьох донечок, двоє із яких двійняшки; у номінації «Подружня гармонія» переможціями стали пара Поронік – Зоя Григорівна та Борис Миколайович, подружній стаж яких становить 66 років. Ансамбль «Незабудка» був відзначений як «Найстарший творчий колектив». Також нагороди отримали переможці конкурсу фото- та відеоселфі «#Я_люблю_Кодиму» у трьох номінаціях – Гончар Аліна, Бурдейна Євгенія, Онуфрієнко Каріна.

 

Гарним настроєм та позитивними емоціями з присутніми на святі міста щедро ділилися незмінні талановиті ведучі міських заходів – Ілона Буйденко та Максим Овсяник, які продовжили вечір та розпочали вечірній гала-концерт гостинною піснею «Ми запрошуємо вас». Цьогорічна концертна програма вирізнялась своєю сучасністю, динамічністю та різноманітністю репертуару та пройшла під невидимим девізом – «Молодь змінює світ!»

Окрасою ювілейного вечірнього концерту стали запрошені гості та місцеві виконавці, які подарували усім різноманітну сучасну концертну програму та зібрали біля сцени глядачів усіх поколінь. «Запалили» на сцені ансамбль «Незабудка» (м. Кодима) та творчий колектив «Солодка ягідка» (Чечельницький р-н). В гучних оваціях скупали глядачі наших сусідів із м. Балти - студентів та викладачів Балтського педагогічного коледжу, які виконали низку неймовірних хореографічних, вокальних та інструментальних номерів. Радо кодимчани зустрічали, не шкодуючи оплесків, талановиту родину Ошовських із м.Крижополя – Юрія, Алесю та їх доньку Вікторію, які зачарували своїм співом та мелодіями найромантичнішого музичного інструменту - саксофону. А чарівні виконавиці Марія Тарнавська (м. Одеса) та Анастасія Михайлова (м. Київ) підкорили не лише чоловічі  серця  своєю вродою, а й усіх глядачів неймовірними піснями у живому виконанні. Не поступилися досвідченим виконавцям та гідно виступили наші юні талановиті кодимчани – Вікторія Пинзару та Діана Вашкель, які виступили дуетом та молодіжний вокальний гурт «Dream Light». Завершилась вечірня концертна програма яскравим фінальним номером у виконанні Ілони Буйденко, Максима  Овсяника та найменших мешканців нашого міста.

Родзинкою свята та найбільш очікуваним мешканцями став виступ українського співака та автора власних пісень – Романа Скорпіона, який на свій годинний концерт зібрав неймовірну кількість глядачів. Невідомо, коли востаннє міський парк  приймав одразу стільки відвідувачів, але те, що виступ Романа Скорпіона в Кодимі з претензією на рекорд – поза всяким сумнівом! Ніхто не стримував своїх емоцій – люди співали, танцювали, аплодували та вигукували, обєднавшись в один суцільний музичний бурхливий вулкан.

 

Святкування Дня міста Кодима ще раз нагадало, що всі ми належимо до однієї спільноти, тож давайте разом будемо працювати та дбати про край, де живемо. Лише спільними зусиллями ми зможемо зробити наше місто багатим та розвиненим!

Фотозвіт - https://kodyma-mr.gov.ua/album/682/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних