До відома мешканців м.Кодима!

Дата: 01.04.2020 14:05
Кількість переглядів: 427

Фото без опису 

 Враховуючи численні звернення від підприємців, керівників підприємств та організацій, а також мешканців міста Кодима стосовно проблем, що виникли у звязку із запровадженням обмежувальних заходів та встановлення заборони роботи деяких обєктів загального користування Кодимська міська рада інформує, що відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 зі змінами 19 березня 2020 року Кодимським міським головою затверджено розпорядження № 16/ОД «Про встановлення обмежувальних заходів щодо запобігання розповсюдженню на території міста Кодима гострої респіраторної хвороби, спричиненої СОVID-19», в якому з 20.03.2020 року заборонена робота деяких  об’єктів загального користування, в тому числі і ринків, що розташовані на території міста.

27 березня 2020 року розпорядженням Кодимської міської ради №20 були скориговані обмеження та п.5 Розпорядження № 16/ОД від 19.03.2020 року викладено в новій редакції. Зазначені зміни були прийняті постановою Кабінету Міністрів України № 239 від 25.03.2020 року. Інформація щодо даних розпоряджень була опублікована на офіційному сайті Кодимської міської ради.

На сьогоднішній день виникає багато питань стосовно роботи ринків, які розташовані на території м. Кодима. Вищевказаними розпорядчими документами, які винесені відповідно до вимог законодавства, було встановлено заборону роботи цих обєктів.

Міністерством охорони здоров’я України, головним Державним санітарним лікарем України, затверджена постанова №5 від 30.03.2020 року «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби в місцях торгівлі", а саме забезпечення функціонування продуктових ринків. Відповідно до постанови, дозвіл на роботу продуктових ринків може бути наданий тільки за умови виконання ними низки правил:

  • Зареєстрований оператор ринку виключно харчових продуктів;
  • Знаходження на ринку не більше одного відвідувача на 20 кв.м торгівельної площі;
  • Забезпечення дотримання відстані між покупцями в чергах не менше ніж 1,5 метри;
  • Забезпечення відповідного персоналу та покупців засобами індивідуального захисту;
  • Забезпечення відстані між місцями торгівлі не менше ніж 3 метри.

       Кодимська міська рада розуміє важливу роль питання забезпечення населення харчовими продуктами та харчової безпеки. Але наразі місто Кодима забезпечене продуктами харчування в повному обсязі в спеціалізованих магазинах.

       Також нагадуємо, що відповідно до вимог ст. 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» рішення міської ради, виконавчого комітету, розпорядження міського голови прийняті в межах наданих їм повноважень, є обов'язковими для виконання всіма розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на відповідній території.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних