Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СВЯТКУЙ ВЕЛИКДЕНЬ СВІДОМО!

Дата: 15.04.2020 08:30
Кількість переглядів: 379

                                                                                     

                                                                                   Шановна громадо Кодимщини!

   

     Незабаром Україна святкуватиме одне з головних свят року – Великдень. Щоправда, цьогоріч відзначення Пасхи через карантин буде не таким, як зазвичай, а в обмеженому колі рідних. Такого Великого посту в Україні ще не було. Посту, за який ми наче наново пройшли всю історію християнства, сповнену багатьма випробовуваннями, в тому числі й жорстокими епідеміями.

Віруючі люди пізнали абсолютно новий досвід релігійних практик. Ми багато читали про те, як святкували Великдень у концтаборах, у заборонені радянські часи, але сьогоднішня історія повернула нас у минуле не на роки, а на віки.

Рішенням виконавчого комітету Кодимської міської ради №50 від 10.04.2020 року встановлено ряд запобіжних заходів щодо недопущення поширенню на території міста Кодима коронавірусної хвороби (COVID-19), а саме заходи в період освядчення пасок в Великодні свята:

- Керівникам релігійних організацій всіх конфесій, враховуючи всі карантинні заходи, з метою недопущення скупчення людей, відмовитися від загальних посвячень під час Великодніх свят в храмах і на при храмових територіях, проводити освячення великодніх страв біля місця проживання громадян, а  також в місцях виробництва великодніх страв та їх продажу.

- Забезпечити суворе регулювання обмеження кількості осіб в приміщенні, яке не повинно перевищувати   10 осіб ; проведення санітарних заходів – дезінфекція, вологе прибирання та провітрювання приміщень.

- Дозволити громадянам індивідуально приходити в храм в час, коли не проводиться  богослужіння.

( з повним текстом рішення можна ознайомитись на офіційному сайті Кодимської міської ради )

 

 Утім, обмеження аж ніяк не применшують сенс свята і не заважають збагачуватися духовно, допомагати ближньому, підтримувати віру в щасливе і радісне майбутнє, а також дарувати посмішки, вітаючи одне одного зі світлим святом Воскресіння.

Кодимська міська рада рекомендує, аби віряни цьогорічну паску освячували у своїх домівках,закликає до спільної молитви в режимі онлайн. Якщо ваша молитва щира, то на гілку верби зійде боже благословення і у вашому домі. Бо благословення діє в радіусі Вселенної. Якщо ваші дії можуть комусь зашкодити, то їх не варто вчиняти. Бо не все, що ви хочете, є корисним для вас та навколишніх. Тому не варто спокушати та спокушатися!    

Також наголошуємо, що за недотримання умов карантину передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність! Тому просимо всіх громадян дотримуватись крантинних норм та санітарних правил щодо запобігання інфекційним хворобам.

Ми просимо людей відповідально ставитись до наших закликів залишатись вдома!

Бережіть себе, здоровя Вам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.