Звернення щодо спалювання сухої трави.

Дата: 23.04.2020 16:38
Кількість переглядів: 865

                                                                                 

 

Фото без опису

   

                                          Шановні кодимчани!

У результаті систематичних підпалів сухої трави, дерев та інших біологічних залишків на території міста природному середовищу, життю, здоров'ю людей та екосистемі завдається значна шкода. Знищується тваринний та рослинний світ, майнові збитки на пожежогасіння та подолання наслідків пожеж, загрожує небезпека життю та здоров`ю містян.
    З року в рік, навесні та восени порушниками чинного законодавства проводиться спалювання опалого листя та трави.

      Окрім порушення чинного законодавства України, спалювання трави, листя та інших відходів, особливо у весняний та осінній період, призводить до забруднення повітря. Це, у свою чергу, призводить до збільшення випадків захворювання дихальних шляхів у населення.

       Закликаємо вас не порушувати Закону, не палити сухої трави та не наражати на небезпеку власне здоров’я! Також нагадуємо, що є законодавча база, яка забороняє будь-яке спалювання, будь-яких видів відходів на території населеного пункту, яка приймається з метою створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, збереження і охорони навколишнього природного середовища, забезпечення санітарного благополуччя населення та забезпечення належного контролю за благоустроєм та санітарним станом міста.

     На місцевому рівні діють «Правила благоустрою та утримання території м. Кодима», які затверджені рішенням сесії Кодимської міської ради та забороняють спалювання трави і будь-яких відходів на території міста. За порушення вимог цих Правил, передбачена адміністративна відповідальність.

        На позачерговому засіданні 13 квітня Верховна рада України посилила відповідальність за забруднення повітря і спалювання сухої трави та листя, ухваливши відповідний законопроект, а саме законопроект № 2339 « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження навколишнього середовища ( щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря й знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу )». Відповідно до ухваленого закону в Україні у 20 разів підвищили штраф за забруднення або іншу зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими речовинами до 30600-61200 гривень. Також штраф за підпали, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, стерні, сухих дикоростучих трав підвищено у 18 разів та становить до 91800-153000 гривень.

      Підвищено у 18 разів штраф і в адміністративному кодексі України, який становить до 1530-4590 гривень. Водночас у наслідок знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем або виникнення лісової пожежі штрафи зростуть до 4590-15300 гривень.

    За випалювання на сільгоспземлях, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тепер загрожує штраф у розмірі від 3060 гривень до 6120 гривень.

   Кодимська міська рада вкотре звертається до мешканців міста з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю. Шануйте себе, ближніх та бережіть своє здоров’я!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних