Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення міського голови з нагоди 34-річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Дата: 24.04.2020 13:01
Кількість переглядів: 2369

Шановні кодимчани!

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, члени ваших родин! Дорогі друзі! Земляки!

        26 квітня – День Чорнобильської трагедії.

Як відомо, аварія на енергоблоці № 4 Чорнобильської атомної електростанції сталася 26 квітня 1986 року у ході проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки. За свідченнями очевидців, у цей час відбулося два потужні вибухи з руйнуванням частини реакторного блоку і машинного залу, на енергоблоці № 4 ЧАЕС виникла пожежа. До 15 години того ж дня було достовірно встановлено, що реактор зруйнований, а з його розвалу в атмосферу надходить величезна кількість радіоактивних речовин (всього було викинуто близько 520 небезпечних радіонуклідів, 190 тон радіоактивних речовин).

У ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, що увійшла у число найбільших катастроф техногенного характеру в історії людства, брали участь люди найрізноманітніших спеціальностей - пожежні, військовослужбовці, енергетики-атомники, інженери-конструктори, будівельники, прості робітники і колгоспники, в екстреному порядку мобілізовані радянським керівництвом на усунення наслідків аварії. Цим людям (їх, за найскромнішими підрахунками, було не менше 90 тисяч чоловік) довелося гасити пожежу після вибуху, виконувати роботи з дезактивації приміщень і проммайданчика станції і забруднених територій навколо неї, проектувати і будувати об'єкт "Укриття" , готувати і здійснювати післяаварійний пуск блоків ЧАЕС.

Дозвольте висловити вам велику вдячність та засвідчити свою шану за ваш героїзм та самовідданість. Адже ціною власного життя та здоров'я без вагань та роздумів, ви ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, ви, нехтуючи власною безпекою, ступили назустріч неприборкуваному смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.

Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть часто не усвідомлюючи, на яку особисту небезпеку наражалися. Вічна вдячність живим і світла пам'ять загиблим!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.