До уваги голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків м. Кодима!

Дата: 29.04.2020 10:42
Кількість переглядів: 423

      Фото без опису 

 

   На виконання Указу Президента України від 13.03.2020 № 87/2020 « Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року « Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19» та постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу  COVID-19», з метою запобігання поширенню на території м. Кодима коронавірусної інфекції та забезпечення належного санітарно-технічного стану житлового фонду, Кодимська міська рада звертається до всіх голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків розташованих у м. Кодима з проханням невідкладно запровадити щоденне проведення дезінфекції місць загального користування в житлових будинках міста Кодима  (сходові клітини, міжквартирні майданчики, коридори, вхідні двері, дверні та віконні ручки, кнопки виклику домофонів, поручні, тощо).

   Забезпечити щоденно проведення дезінфекції лавок при вході до під’їздів житлових будинків, сміттєвих баків, урн на території навколо них спеціальними дезінфікуючими засобами. За рекомендаціями ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» від 11.01.2020 року, проведення дезинфекції у місцях загального користування житлового комплексу доцільно використовувати засоби, що містять в якості діючої речовини активний хлор (дихлорізоціанурат натрію 65-70 %).

    Забезпечити засобами індивідуального захисту обслуговуючий персонал будинків.

   Провести інформування мешканців про карантин та умови убезпечення від розповсюдження вірусу, а саме щодо необхідності дотримання умов карантину, необхідності сплати житлово-комунальних послуг із застосуванням дистанційних сервісів, особливості нарахування субсидій та інших видів допомог в умовах карантину. Плакати з інформацією стосовно умов в період карантину розмістити в підїздах будинків. Обмежити доступ мешканців до дитячих та спортивних майданчиків.

   Налагодити комунікацію з мешканцями, які можуть потребувати сторонньої допомоги, а у разі, якщо самостійно допомогти немає можливості- інформувати про це місцеву владу. Підтримувати постійний зв’язок з органом місцевого самоврядування.

    Вимушені наголосити про те, що недотримання законодавства в частині порушення правил щодо карантину, тягне за собою адміністративну відповідальність ( стаття 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення), та карається штрафом від 1700 до 170000 грн. Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням тягне за собою кримінальну відповідальність та караються штрафом від 17000 до 51000 грн., або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням та позбавленням волі на строк до восьми років.

     Враховуючи наведене, Кодимська міська рада звертає увагу на необхідність неухильного та належного виконання зазначених вище заходів з санітарної обробки місць загального користування багатоквартирних будинків міста Кодима. Варто зазначити, що про власну безпеку мають подбати і самі мешканці багатоповерхівок, в першу чергу люди літнього віку. Необхідно дотримуватись загальних рекомендацій: без нагальної потреби не виходити на вулицю, користуватись антисептиками, по поверненню додому обов’язково ретельно мити руки, систематично та ретельно прибирати поверхні біля своєї квартири, обробляти їх дезінфікуючими засобами.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних