ПОСЛАБЛЕННЯ КАРАНТИНУ НЕ СКАСОВУЄ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ ЩОДО COVID-19

Дата: 13.05.2020 14:19
Кількість переглядів: 2108

Фото без описуДо уваги кодимчан!

       

       Кабінет Міністрів України оприлюднив ухвалену 4 травня постанову щодо продовження в Україні карантину до 22 травня з запровадженням певних послаблень вже з понеділка, 11 травня.

      Як йдеться в документі на урядовому порталі, розширено перелік дозволених під час карантину видів господарської діяльності та дозволено роботу торговельного та побутового обслуговування громадян. Рішення прийняте з метою пом'якшення впливу на економіку обмежувальних заходів, запроваджених з метою протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19.

Відповідно до постанови тепер дозволено:

  • робота літніх майданчиків кафе і ресторанів під відкритим небом при умові забезпечення санітарних та протиепідемічних заходів (дотримання відстані не менше 1.5 метра між столами та одно- двомісного розміщення клієнтів за одним столом, забезпечення персоналу та відвідувачів засобами індивідуального захисту);
  • робота закладів громадського харчування на виніс;
  • діяльність нотаріусів, адвокатів та аудиторів;
  • надання стоматологічних послуг.

Окрім того, пом'якшення торкнуться: відкриття парків, скверів, зон відпочинку, перукарень, манікюрних, педікюрних салонів, салонів краси, за відповідних умов щодо дотримання протиепідемічних заходів в усіх цих сферах.

Попередньо, МОЗ оприлюднило основні вимоги до роботи кафе і ресторанів з 11 травня:

  • проведення термометрії всіх працівників перед початком робочого дня. Якщо температура виявиться вищою за 37,2 градуса - такого співробітника зобов'язані не допускати до роботи, як і людей з ознаками респіраторних захворювань;
  • обслуговування в громадському харчуванні дозволяється тільки на виніс за попередніми замовленнями та/або на літніх майданчиках просто неба. У такому разі між столами повинна бути дистанція 1,5 м, а за кожним з них може розміщуватися одна або дві людини;
  • на вході необхідно розмістити антисептики;
  • адміністрація або персонал самі повинні контролювати і забезпечувати умови щодо запобігання чергам;
  • меню має розташовуватися поруч з місцем видання замовлень, давати меню клієнтам не можна;
  • замовлення повинні видавати виключно в одноразовому посуді і закритій тарі;
  • працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а роботодавець має забезпечити їх п'ятиденний запас і стежити за виконанням цього правила;
  • людей з групи ризику необхідно тимчасово усунути від роботи в громадському харчуванні;
  • перед і після відкриття, а також кожні дві години приміщення треба обробляти мийними та дезінфекційними засобами;
  • місце проведення розрахунку повинно бути обладнане пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передання замовлення без контакту з клієнтом.

З 11 травня запрацюють підприємства у галузі засобів масової інформації, зокрема точок продажу преси, друкарень, редакцій, логістичних підприємств у сфері доставки паперу та друкованих видань.

Але школярі та студенти поки на заняття не повернуться, не працюватимуть і садочки.

Українці не зможуть поки що відвідувати і зони розваг в ТРЦ.

Детальніше із постановою можна ознайомитись на Урядовому порталі.

       Керуючись вимогами постанови та відповідно до п.20, п. 4 ст.42 , п. 8 ст. 59, ст. 73 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні, ст.3 Конституції України, Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусної хвороби" від 17 березня 2020 року № 530-IX, постанови Кабінету Міністрів № 255 від 02.04.2020 року та № 211 від 11.03.2020 року зі змінами, рішення виконавчого комітету №51 від 07.05.2020 року та враховуюче помірне впровадження урядом запобіжних заходів щодо виходу з карантину на території міста Кодима розпорядженням Кодимської міської ради від 12 .05.2020 року № 38/ОД " Про впорядкування виданих розпоряджень Кодимським міським головою щодо встановлення обмежувальних заходів по запобіганню розповсюдження на території м. Кодима гострої респіраторної  хвороби COVID-19" прийнято ряд рішень. З повним текстом розпорядження можна ознайомитись на офіційному сайті Кодимської міської ради. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних