Пошук

Боротьба з амброзією – обов’язок кожного громадянина.

Дата: 17.06.2020 10:58
Кількість переглядів: 1597

       Фото без опису

 

          Амброзія - найсильніший алерген для людей різного віку!                            Її пилок небезпечний для людини і довкілля!
Цей шкідливий і агресивний бур'ян засмічує подвір'я та вулиці, сільськогосподарські угіддя, парки, пустирі, узбіччя доріг, залізничні насипи, тощо. Амброзія є карантинним бур'яном не лише для України, а і для багатьох держав світу. Ця рослина виробляє величезну кількість пилку, який є дуже небезпечним і шкідливим для людини і при вдиханні з повітрям викликає алергійне захворювання – амброзійний поліноз. Хвороба протікає у вигляді різко вираженого алергійного риніту, кон'юктивіту, бронхіальної астми, мігрені, кропивниці та супроводжується значним знесиленням організму, ослаблення його імунітету. Масове цвітіння бур'яну спостерігається в кінці липня-серпня та продовжується у вересні. Насіння молочної та воскової стиглості скошеного бур'яну має здатність дозрівати та забезпечувати повноцінні сходи. Розвиваючи велику надземну вегетативну масу, амброзія полинолиста здатна в польових умовах витіснити і пригнічувати як культурні рослини, так і бур'яни. В результаті надмірного висушування й виснаження грунтів урожай сільськогосподарських культур значно знижується, а при великому забур'яненні культурні рослини гинуть. Переноситься насіння карантинного бур'яну людиною, транспортними засобами, тваринами з насіннєвим матеріалом, відходами, соломою, будівельними матеріалами (пісок, щебінь), розноситься вітром, водою під час повені, злив і при зрошенні.
       Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Правил з питань благоустрою території м.Кодима, громадяни, підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту, прилеглу до цих об’єктів територію.

     Тобто, боротьба з бур’янами, у тому числі амброзією полинолистою – обов’язок кожного громадянина, підприємця, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та посадових осіб.

     У зв’язку із цим, Кодимська міська рада звертається до мешканців міста та нагадує, що протягом вегетаційного періоду амброзії полинолистої кодимчанам потрібно вживати необхідних заходів для забезпечення фітосанітарного благополуччя на території міста, контролювати стан та не допускати поширення карантинного бур’яну на своїх присадибних ділянках, прибудинкових, прилеглих, наданих у власність, користування або в оренду земельних ділянках.

    Кодимська міська рада закликає всіх небайдужих до свого здоров’я і здоров’я оточуючих та екологічного стану нашого міста до плідної співпраці по знищенню амброзії на засмічених ділянках. Також звертаємось з проханням до керівників підприємств, організацій всіх форм власності, землекористувачів та населення проводити всі необхідні заходи по захисту та оздоровленню екологічного стану нашого міста та вчасно викошувати шкідливий бур’ян на територіях, шо перебувають у їх власності або користуванні.

     Ми впевнені, що лише спільними зусиллями зможемо призупинити розповсюдження злісного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої. Не будьте байдужими. Боротьба з амброзією – справа кожного. Адже знищення амброзії збереже наше здоров’я та чистоту довкілля.

 

Кодимська міська рада.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних