Відбулась сесія міської ради.

Дата: 19.03.2019 16:11
Кількість переглядів: 641

Фото без опису15 березня відбулась чергова сесія міської ради під головуванням Кодимського міського голови В.О. Склярука. Після тривалого очікування явки потрібної кількості депутатів (цього разу із 26 депутатів сесію відвідали 16) робота сесії розпочалась і народні обранці змогли прийняти майже усі рішення, винесені на розгляд сесії.

Важливими для мешканців міста, перш за все, були земельні питання, прийняті на цій сесії, яких назбиралось більше ста. Нагадаємо, що попередня сесія, що планувалась на 25 січня не відбулась через відсутність кворуму з вини депутатів.

Одне з не менш важливих рішень, яке підтримали депутати, стало рішення про звернення Кодимської міської ради до Лисогірської сільської ради щодо виділення земельної ділянки для облаштування міського кладовища. Мова йде про ділянку, орієнтовною площею 25 га із земель не сільськогосподарського призначення біля колишньої військової частини. Дана земельна ділянка є комунальною власністю територіальної громади Лисогірської с/р і більше 20-ти років не використовувалась за призначенням, перетворившись в суцільне сміттєзвалище. Відомо, що в Кодимі вже склалася вкрай критична ситуація з облаштуванням нового кладовища і потребує негайного вирішення, так як в межах міста вільних земельних ділянок, які б відповідали усім нормам, не має. За ініціативи міського голови В.О. Склярука вже неодноразово піднімалось це питання і проводилась робота над шляхами її вирішення. Нарешті з’явилась реальна можливість та надія довести це наболіле питання до логічного завершення. Чекаємо відповіді та рішення Лисогірської сільської ради.

 

Внесли депутати зміни до рішення «Про встановлення ставок туристичного збору на території міста Кодима на 2019 рік», що важливо для поповнення міського бюдежту. А саме, встановили туристичний збір за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), згідно ПКУ, який становитиме – 0,5 відсотка для внутрішнього туризму та 2,5 відсотка – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Своїм рішенням народні обранці також внесли зміни до Програми соціального захисту населення «Турбота» Кодимської міської ради. Зокрема, в міському бюджеті передбачені додаткові кошти в розмірі 10 тис. грн. для надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та воїнам-інтернаціоналістам у розмірі від 100 до 1000 грн. В пункті про надання матеріальної допомоги на складне лікування дітей та підлітків змінено найменший допустимий поріг виплати, тепер він становитиме від 100 грн. (і до 10 000 грн.).

Погодили депутати і зміни до міського бюджету на 2019 рік. А саме, шляхом перерозподілу коштів вільного залишку за 2018 рік, депутати виділили 50 тис.грн. на ремонт комунальної квартири під соціальне житло по вул. Соборній, 121. Також розподілили вільний залишок в сумі 1 млн. 596 тис. 360 грн. на капітальний та поточний (ямковий) ремонт твердого покриття вулиць міста.

Не зважаючи на рішення Кодимського районного суду про передачу безхазяйних нерухомих речей у власність територіальної громади м. Кодими від 18.07.2018 року справа №503/1160/18, депутати не захотіли приймати на баланс міської ради будівлю по вул. Єлісеєва, 50, яка пройшла процедуру безхазяйного майна. Будинок знаходиться в незадовільному стані і після ремонту міг би бути виділений, наприклад, під соціальне житло. Наразі будь-які роботи неможливі, такою є воля депутатів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних