Звернення міського голови з нагоди 31-річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Дата: 25.04.2017 16:48
Кількість переглядів: 752

Фото без описуШановна кодимська громадо!

26 квітня 1986 року сталася жахлива аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС, яка сколихнули не лише Україну, а й весь світ. Страшна трагедія, яка сталася 31 рік тому, єднає нас болем, спогадами про ті жахливі події, коли сталася одна з найбільших у світі техногенних катастроф.

Відлуння Чорнобильських дзвонів стихнуть ще не скоро. Ця страшна аварія стала справжньою національною трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Сьогодні Чорнобиль — це 30-кілометрова «зона відчуження», понад 1000 українських міст і сіл, що зазнали прямого радіаційного ураження, 160 тисяч людей, яким довелося залишити рідні домівки і переїхати у безпечні місця.

Наслідки вибуху на Чорнобильській АЕС могли б бути ще більш катастрофічними, якби не десятки тисяч мужніх людей, які прийняли на себе удар і працювали у зоні радіаційного забруднення. Серед них наші земляки-кодимчани, хто ціною власного життя та здоров’я врятував Україну і весь світ від смертельної загрози.

Завдяки мужності, трудовому героїзму ліквідаторів аварії найстрашніші її наслідки  для населення багатьох країн світу було попереджено в нині далекому для нас 1986 році, а побічні її наслідки виявляються і зараз сотнями тисяч скалічених хворобами людських життів, існуванням сумнозвісної Чорнобильської зони.

Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину шани всім, хто, рятуючи весь світ від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям.

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, прийміть щирі слова вдячності за проявлену мужність і самопожертву. Міцного Вам здоров’я, мирного неба, сімейного затишку, подяки та шани від людей. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а  Ваш величний подвиг додаватиме усім нам впевненості у завтрашньому дні!

Бажаю всім Вам міцного здоров’я та довголіття, миру і злагоди, достатку в родинах, мудрості та Божого благословення.

 

З повагою,

                        Міський голова, Володимир Олексійович Склярук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних