Відбулася третя сесія Кодимської міської ради VIII скликання

Дата: 24.12.2020 16:13
Кількість переглядів: 496

Фото без опису

24 грудня відбулася чергова третя сесія VIII скликання Кодимської міської ради.

На початку пленарного засідання депутати (за пропозицією В. Романенка) зняли з порядку денного 54-е питання (Про затвердження проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду терміном на 49 років Товариству з обмеженою відповідальністю «Стандарт» для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови на території Кодимської міської ради Подільського району Одеської області за адресою: м. Кодима, вул. Шевченка, 46-1), розгляд якого вважають передчасним, оскільки справа стосовно ТОВ «Стандарт» знаходиться на судовому розгляді. Його потрібно додатково вивчити разом з юристами, вирішили депутати.

Піся затвердження порядку денного пленарного засідання депутати приступили до розгляду низки важливих питань. Зокрема, були прийняті відповідні рішення про затвердження програм: «Здоров’я» на 2021 - 2023 роки; «Доступна медицина на 2021-2023 роки»; соціальної підтримки населення на 2021-2023 роки „Соціальний захист населення в Кодимській територіальній громаді”; відшкодування витрат за надані пільги на послуги зв'язку, компенсації за пільгове перевезення окремих категорій громадян залізничним транспортом та автомобільним транспортом загального користування на території Кодимської міської ради на 2021 -2023 роки; відпочинку та оздоровлення дітей, які проживають на території Кодимської міської ради на 2021-2023 роки та програми фінансування заходів цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Кодимської міської ради Подільського району Одеської області на 2021-2024 роки».

Депутати переважною кількістю голосів затвердили Кодимський міський бюджет на 2021 рік та порядок виконання бюджетів Кодимської міської, Баштанківської, Будеївської, Грабівської, Загнітківської, Івашківської, Крутівської, Лабушненської, Лисогірської, Олексіївської, Петрівської, Пиріжнянської, Писарівської, Сербівської, Смолянської, Шершенецької рад до кінця бюджетного періоду 2020 року та низку ін. рішень.

Емоційні обговорення викликало останнє питання порядку денного “Про організацію харчування в закладах загальної середньої та дошкільної освіти Кодимського району” (доповідач О. Ткач, начальник відділу освіти Кодимської РДА). Зазначимо: Кодимщина одна з небагатьох громад Одеської області, де організовано безкоштовне харчування дітей усіх категорій у школах. Цього разу думки розділилися. Прозвучала думка стосовно залишення такої пільги тільки для малозабезпечених сімей. Однак, саме рішення було повернуте для доопрацювання , обґрунтування та деталізацію суми на харчування однієї дитини.

Депутати планували також заслухати директора КП «Кодимакомунсервіс» Ф. Максимішина та перенесли його звіт на розгляд профільної комісії та наступну сесію.

У «різному» депутати обговорили питання, делеговані їм жителями Кодимщини, зокрема про закриття поштових відділень у селах, погані дороги тощо.

Звернувся до присутніх депутат О. Косаренко з інформацією про можливе переведення військової частини з міста Кодима у Вінницьку область. Його переконання — 9 Вінницький окремий мотопіхотний батальйон 59 бригади має залишитися на території громади, адже у його складі — численні жителі Кодимщини, а сама територія і будівлі якнайкраще обладнані для потреб військовослужбовців. Депутатами було підтримано таку пропозицію і вирішено направити відповідне звернення до компетентних органів.

На цьому третя сесія VIII скликання завершила свою роботу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних