Відбулася четверта сесія VIII скликання Кодимської міської ради

Дата: 31.12.2020 08:29
Кількість переглядів: 797

Фото без опису

30 грудня відбулася чергова четверта сесія VIII скликання Кодимської міської ради.

На початку хвилиною мовчання депутати вшанували пам’ять Богдана Івановича Сушинського, видатного українського письменника та громадського діяча, Академіка Міжнародної Академії науки, освіти, промисловості та мистецтва при ЮНЕСКО, визначного популяризатора української національної культури в світовому масштабі, який помер 24 грудня 2020 року.

- Для нашого краю — це особливо значуща постать. Рішенням Кодимської міської ради від 29 вересня 2009 року до Дня міста Богдану Івановичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кодима». Він багато часу проводив в історико-краєзнавчому музеї, колисковій його творчості, якому залишив спадок — 710 екземплярів книг. Кодимська міська рада висловлює щире співчуття та сумує разом із рідними та близькими Богдана Івановича. Земля українська, яку він любив понад усе, відтепер стала останнім прихистком великого сина нашого народу, - зазначив міський голова С. Лупашко.

121 питання порядку денного розглянули попередньо на засіданнях профільних комісій.

Як і планували минулого разу, депутати на пленарному засідання першим заслухали звіт директора КП «Кодимакомунсервіс» про роботу комунального підприємства за 2020 рік. Ф. Максимішин інформував присутніх (у конкретних цифрах) про обсяги виконаних робіт за звітний період, прибутки та витрати комунального підприємства тощо. Депутати визнали роботу КП «Кодимакомунсервіс» у 2020 році такою, що потребує покращення та активізації.

Про внесення змін до рішення Кодимської міської ради від 24 грудня 2020 року № 91- VІІІ «Про Кодимський міський бюджет на 2021 рік» інформувала начальник фінансового управління Кодимської міської ради Л. Шевчук: було уточнено доходи і видатки загального фонду бюджету.

Також були внесені деякі зміни у закріплення вулиць міста Кодими та сіл за депутатами Кодимської міської ради. (Див. вебсайт https://kodyma-mr.gov.ua/deputati-11-01-18-03-01-2017/).

Рішення про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянок у власність громадян та прийняття об’єктів цивільного права у власність Кодимської міської ради депутати об’єднали у групи.

Питання порядку денного було вичерпано та прийняті відповідні рішення.

У «Різному» депутат В. Калугін поставив питання стосовно відвідування сесій. Не може без поважної причини депутат бути відсутнім. «Це наша робота», наголосив він і запропонував писати пояснювальні, починаючи з поточної сесії. Також у своєму виступі В. Калугін позитивно оцінив роботу комунального підприємства «Кодимакомунсервіс».

Заступник міського голови О. Чернійчук, депутати О. Калініченко, В. Калугін, М. Сорочан, староста с. Писарівка М. Лужецький висловили свої думки щодо оплати праці, зокрема, старост сіл та працівників міської ради. Якою має бути зарплатня? Думки розійшлися. Однак оплата праці цієї категорії працівників чітко визначена Постановою КМУ від 9 березня 2006 р. N 268
«Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів».

Завершуючи пленарне засідання, міський голова С. Лупашко закликав депутатів об’єднатися, запрацювати нарешті єдиною командою задля благополуччя та розвитку громади; прийняти рішення стосовно збалансування міського бюджету (можливо й непопулярними кроками); висловив переконання, що бачить ресурси для втілення успішних ідей та проєктів; подякував М. Сорочану, М. Погорілому, А. Хортюку, іншим аграріям, яких вважає локомотивами розвитку територій Кодимщини, а також привітав присутніх з найкращими побажаннями з прийдешніми Новим Роком та Різдвом Христовим.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних