Шукаємо патронатних вихователів

Дата: 21.01.2021 09:48
Кількість переглядів: 375

Фото без опису

Центр соціальних служб Кодимської міської ради проводить пошук кандидатів в патронатні вихователі. Всі бажаючі, які мають в своєму серці любов до дітей, сили й бажання займатись їх тимчасовим вихованням, а також мають бажання бути офіційно працевлаштованими та отримувати за свою роботу гідну заробітну плату, можуть звертатись до Центру соціальних служб Кодимської міської ради за адресою: м.Кодима, вул..Соборна 88, каб.29, тел.???? 04867) 2-65-61

Патронат над дитиною (сімейний патронат) – це комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин та/або у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини (усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, ДБСТ, під опіку тощо).

Патронатний вихователь – особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї. До сім’ї патронатних вихователів можуть бути влаштовані діти віком від народження до 18 років. Патронатними вихователями можуть бути:

- громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі та проживають на спільній житловій площі;

- мають позитивний досвід сімейного виховання дітей;

- мають житло (власне, орендоване чи на правах користування);

- не мають судимості;

- стан здоров’я яких дозволяє забезпечувати догляд та виховання дітей;

- одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю;

- зібрали та надали відповідний пакет документів, необхідний для кандидатів у патронатні вихователі;

- пройшли навчання та отримали довудку та рекомендації за результатами навчання за тренінговою Програмою підготовки сімей-кандидатів у патронатні вихователі;

- патронатні вихователі отримують оплату (грошову винагороду) за надання послуг та кошти на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості.

Розмір соціальної допомоги становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку на місяць.Соціальна допомога виплачується на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину.

Розмір грошового забезпечення ( заробітної плати патронатного вихователя) становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.У разі коли в сім’ї патронатного вихователя перебуває дитина віком до одного року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина та одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50 відсотків.

Оптимальний термін перебування дитини в патронатній сім’ї визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках, за рішенням органу опіки та піклування, термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних