Легальна зайнятість – це захист соціальних та трудових прав та гарантій громадян!

Дата: 04.02.2021 09:35
Кількість переглядів: 364

Фото без опису

2 лютого 2021 року відбулася зустріч з головним державним інспектором відділу з питань праці та заробітної плати Управління з питань праці Головного управління Держпраці в Одеській області Л.В.Добровольською з питань дотримання соціальних та трудових гарантій найманих працівників.

На сьогодні, на жаль, трапляються випадки, коли роботодавці з найманими працівниками не оформляють трудові відносини , тай останні не наполягають на їх офіційному оформлені.

Головний державний інспектор проінформувала , що чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим сумнівним «вигодам». На жаль, діяльність певної категорії роботодавців побудована на тіньових схемах з використанням праці без належного оформлення та оплати праці.

Найбільше виплат «у конверті» спостерігається у сферах тимчасового розміщення та організації харчування (готелі та ресторани), надання послуг та в торгівлі.

Небезпека «тіньової» зайнятості, як і «тіньової» заробітної плати, полягає в тому, що бюджет недоотримує кошти у вигляді несплачених податків та відрахувань, а громадяни ризикують в першому випадку втратити право на пенсію, оплату лікарняних , виплату допомоги по частковому безробіттю , матеріальної допомоги та інших виплат підтримуючого характеру в період карантину .

Л.В.Добровольська надала консультації з питань праці, розміру штрафних санкцій передбачених законодавством для роботодавців, які використовують найману працю без оформлення трудових відносин, про гарантоване отримання грошової винагороди за виконану роботу, право на відпочинок, захист від незаконного звільнення та соціальний захист у разі втрати працездатності чи роботи та зазначила, що кожен самостійно повинен вирішувати – жити одним днем чи мати впевненість у майбутньому та бути соціальнозахищеним.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних