Які соціальні послуги можуть отримати вивільнювані особи в центрі зайнятості?

Дата: 08.02.2021 16:10
Кількість переглядів: 305

Фото без опису

Головною метою звернення особи до центру зайнятості має бути пошук роботи. Цей пошук може стосуватись як постійного робочого місця, так і тимчасового працевлаштування.

При вирішенні питань працевлаштування, в залежності від наявної у безробітного професії, вмінь та навичок, особі може пропонуватись проходження професійної підготовки чи підвищення кваліфікації.

Центр зайнятості здійснює професійне навчання на базі існуючих вищих та професійно-технічних навчальних закладів, у роботодавців та в системі Центрів професійно-технічної освіти.

Під час навчання за безробітним зберігається право на виплату допомоги по безробіттю – в межах загального строку її призначення. Крім того, безробітним відшкодовуються витрати на проїзд до навчального закладу і назад, а також забезпечується безкоштовне проживання – у разі проходження навчання не за місцем проживання.

Безробітним надаються також соціальні послуги з професійної орієнтації. Профорієнтація безробітних полягає в професійному інформуванні, консультуванні та проведенні професійного відбору.

Інформування полягає у наданні відомостей про трудову діяльність, інформації про стан ринку праці, форми та умови оволодіння професіями, можливість професійно-кваліфікаційного та кар’єрного зростання.

Консультування спрямоване на професійне самовизначення особи на основі виявлення її індивідуально-психологічних характеристик, професійних інтересів, нахилів, стану здоровя та з урахуванням потреб ринку праці.

Профвідбір полягає у встановленні відповідності особи вимогам, які визначені для конкретних видів професійної діяльності та посад.

Отримати інформацію з питань пошуку роботи можна не тільки шляхом безпосереднього відвідування центру зайнятості, а й переглянувши відеокурси з цих питань, що викладені у рубриці «Освітній портал» на інформаційному сайті Державного центру зайнятості. Шукачі роботи мають можливість, тим самим, розвивати особисті компетенції, затребувані на ринку праці, навчитися складати резюме, підготуватися до співбесіди з роботодавцем.

Також для осіб, які хочуть працювати на себе, прагнуть самостійно створити власне робоче місце, мають хист до підприємницької діяльності і мають бізнес-ідею центр зайнятості здійснює одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності.

Також вивільнювані особи можуть записатися на прийом до фахівців центру зайнятості в режимі онлайн.

В цьому допоможе сучасний сервіс для осіб, що шукають роботу та безробітних – «ЕЛЕКТРОННА ЧЕРГА» на порталі Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua  Електронна черга – це швидко і зручно! Цінуйте свій час – користуйтеся новими опціями, створеними саме для Вас!

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних