Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новації у освітянській галузі

Дата: 04.03.2021 16:25
Кількість переглядів: 916

Відповідно до пункту 5 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту», згідно з рішенням Кодимської міської ради від 30.12.2020 № 290-VIII Кодимський районний методичний кабінет з питань освіти ліквідовано з подальшим створенням та організацією роботи Центру професійного розвитку педагогів.

Як зазначила 4 березня на зустрічі з директорами шкіл громади заступник міського голови з питань гуманітарних та соціальних питань А. Москалюк, метокабінети, створені ще в 1967 році, не раз зазнавали модернізації та оновлення діяльності відповідно до потреб часу. Та сьогодні світ змінився. В умовах цифровізації освіти з’явилися нові виклики та вимоги саме до кваліфікації педагогів. Нині завершилась епоха існування методкабінетів як структури і зроблено новий крок до удосконалення діяльності освітянської галузі.

А. Москалюк, начальник відділу освіти, молоді та спорту Н. Контузорова, представник від профспілки працівників освіти М. Дяченко висловили сердечні слова вдячності тим, хто багато років працював у методичних кабінетах, згадали засновників та метрів цієї структури, з найкращими побажаннями вручили квіти освітянам, які останніми закрили двері установи сьогодні. Було наголошено: набутий досвід, відданість справі, висока фаховість відкриває тепер нові горизонти перед працівниками ліквідованої установи: хтось може реалізувати себе у школах, інші – у новоствореному Центрі чи громадському секторі.

Використовуючи нагоду, чоловіки-педагоги привітали жінок з 8 Березня: нехай життя у них буде як ці перші весні квіти: яскравим, різнобарвним, насиченим, прекрасним і багатим на добро!

Довідково. Створені Центри мають узагальнювати та поширювати інформацію про можливості професійного розвитку освітян: програми підвищення кваліфікації, вебресурси та інші інструменти, що можуть стати у нагоді для їхнього професійного зростання. Вони мають також координувати діяльність професійних спільнот педагогів і надавати психологічну підтримку педпрацівникам.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.