Проблеми перевізників обговорили на нараді

Дата: 16.03.2021 08:45
Кількість переглядів: 743

Фото без опису

Актуальні питання у сфері пасажирських перевезень обговорили 15 березня на нараді за участі міського голови Сергія Лупашка та першого заступника міського голови Олега Чернійчука.

Як відбувається конкурс з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах? Який пакет документів необхідно для цього підготувати? Коли укладаються договори з організатором автобусних пасажирських перевезень на приміських маршрутах загального користування, що не виходять за межі Кодимської територіальної громади? Ці та деякі інші питання висвітлила головний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій міської ради Альона Мєдведєва. Начальник Кодимської автостанції Петро Швець наголосив, що лише після проведення визначених законом процедур автоперевізники укладатимуть договори з автостанцією.

Наступним обговорили питання перевезення пільгової категорії громадян. Провідний спеціаліст відділу з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я міської ради Лідія Бакан повідомила, що для цього автоперевізникам потрібно укласти договір з відділом з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я міськради. Механізм проїзду таких пасажирів ще буде відпрацьовано. За пропозицією самих перевізників, кожному громадянину пільгової категорії потрібно видавати квитки у міській раді, урегулювавши кількість їх поїздок пропорційно виділеним коштам ( на 2021 рік закладено 100 тис. грн.).

Говорили й про проблемні питання. Це перевізники-«нелегали», діяльність яких негативно впливає на регулярність перевезень на маршрутах, зокрема, Писарівка, Будеї, Загнітків; погані дороги, через це важко дотримуватися перевезень при негоді. Зазначалося й про відсутність курсування автотранспорту на маршруті Лабушне та інше.

Стосовно стану доріг висловився С. Лупашко. У найближчих планах — здійснити їх ремонт. Що стосується доріг у місті Кодима, за ініціативою міського голови незабаром будуть демонтовані пристрої примусового зниження швидкості руху транспортних засобів — лежачі поліцейські, які не відповідають національному стандарту ДСТУ 4123:2020 «Безпека дорожнього руху. Засоби заспокоєння руху. Загальні технічні вимоги». Місця встановлення їх буде переглянуто та приведено до вимог чинного законодавства.

Навести лад з нелегальними перевезеннями потрібно гуртом, громадою, переконаний О. Чернійчук. Лише спільними зусиллями можна знайти єдино правильне рішення як для пасажирів, так і перевізників. Важливим фактором при цьому є і свідомість громадян, які користуються послугами «нелегалів». У випадку отримання достовірної інформації від населення про неліцензовані перевезення, керівництво міської ради вимагатиме від Кодимського відділення поліції здійснення відповідних перевірок.

І ще. Під час проведення конкурсу з визначення перевізників на маршрутах Кодимської територіальної громади, керівництво міської ради надаватиме перевагу тим перевізникам, які сумлінно виконують свої обов’язки. Від них вимагатиметься: якісне і безпечне перевезення пасажирів на маршрутах, відсутність скарг від населення та обслуговування осіб пільгових категорій.

Довідково.

На території громади здійснюються перевезення на 9-ти із 10-ти маршрутів.

На 3-х маршрутах здійснює перевезення ТОВ « Кодимське АТП»:

- Кодима АС – Загнітків (денний рейс);

- Кодима АС – Івашків;

- Кодима АС – Смолянка (ч/з Будеї).

На інших маршрутах здійснюють перевезення фізичні –особи-підприємці:

- Олексіївка – Кодима АС (ч/з Шершенці);

- Пиріжна – Кодима АС;

- Кодима АС – Загнітків (вечірній рейс);

- Серби – Кодима АС;

- Баштанків – Кодима АС;

- Кодима АС – Писарівка.

На маршруті Лабушне – Кодима АС, у зв’язку з відсутністю перевізника не здійснюються перевезення.

Є ще один маршрут Слобідка – Кодима АС (ч/з Тимків). Однак відповідно Закону України «Про автомобільний транспорт» функції організатора пасажирських автобусних перевезень на маршрутах, що виходять за межі громади, здійснює Подільська райдержадміністрація (в подальшому Одеська ОДА). Тому Кодимська міська рада не буде оголошувати конкурс на маршрут Слобідка – Кодима АС (ч/з Тимків).

Слідкуйте за нашими оголошеннями!

Конкурс з визначенням перевізників — незабаром.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних