25 березня відбулася 7 сесія VIII скликання Кодимської міської ради

Дата: 26.03.2021 14:35
Кількість переглядів: 785

Фото без опису

На ній було розглянуто низка важливих питань. Зокрема, «Про затвердження Плану соціально-економічного та культурного розвитку Кодимської міської територіальної громади на 2021-2023 роки”. Доповідач, перший заступник міського голови Олег Чернійчук, детально зупинився на цілях та пріоритетах розвитку Кодимської територіальної громади на 2021-2023 роки.

Кардинальні зміни, приміром, відбудуться у житлово-комунальній сфері, дорожньо-транспортному господарстві та благоустрої. Основним завданнями на зазначений період, наголосив О. Чернійчук, є: будівництво у місті артезіанської свердловини та водонапірної башти по вул. Грушевського (мікрорайон «Озеро» та «Аеродром»); зведення приміщень та оснащення території для забезпечення належного функціонування КП «Кодимакомунсервіс» та закупівля для нього транспортних засобів спецпризначення; приведення у належний стан автомобільних доріг, якими здійснюється довезення учнів до опорних закладів загальної середньої освіти, а також громадян до закладів охорони здоров’я; поточний та ямковий ремонт дорожнього покриття окремих вулиць та провулків в населених пунктах громади; будівництво нових та капітальний і поточний ремонт існуючих мереж водопровідно-каналізаційного господарства, проведення заходів з освітлення вулиць; придбання та заміна глибинних насосів, встановлення лічильників холодної води на артезіанських свердловинах та на інженерних вводах багатоквартирних будинків тощо.

В економічному розвитку та інвестиційній діяльності також заплановані значні перетворення. Серед них - залучення інвестицій та започаткування інвестиційних проектів; залучення коштів міжнародних фінансових організацій в інвестиційні проекти розвитку громади; будівництво складів та великих холодильних камер для якісного збереження продукції; розробка артезіанських свердловин для промислових потреб; будівництво оптового ринку сільгосппродукції, цехів (виробництва дешевого хліба, композитної (полегшеної) арматури, памперсів, обсмажування насіння соняшника та виготовлення соняшникової олії, виробництво круп, виготовлення тари, організація тепличних господарств, ферм з вирощування риби, великої рогатої худоби та овець, створення бджолиних пасік, ковбасного цеху тощо) виробничого сектору економіки громади; укладання меморандумів про подальше інвестиційне співробітництво громади з іноземними та вітчизняними суб’єктами господарської діяльності тощо.

Перетворення торкнуться також інших сфер: бюджетно-фінансової діяльності, управління об’єктами комунальної власності та земельних відносин; енергозбереження, енергоефективності та екологічної політики; освіти, розвитку фізичної культури та спорту, молодіжної та сімейної політики; охорони здоров'я; культури та розвитку туризму; безпеки життєдіяльності громадян; розвитку громадянського та інформаційного суспільства.

На завершення О. Чернійчук ознайомив загал з переліком місцевих цільових програм Кодимської міської територіальної громади Подільського району Одеської області на 2021-2023 роки: «Здоров'я»; «Доступна медицина”; програма фінансування заходів цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки; соціальної підтримки населення на 2021-2023 роки «Соціальний захист населення в Кодимській територіальній громаді»; відшкодування витрат за надані пільги на послуги зв'язку, компенсації за пільгове перевезення окремих категорій громадян залізничним та автомобільним транспортом загального користування; відпочинку та оздоровлення дітей, які проживають на території громади та програма «Безпечна Кодимщина».

Начальник фінансового управління міськради Людмила Шевчук інформувала присутніх про зміни до рішення Кодимської міської ради від 24 грудня 2020 року № 91 - VІІІ «Про бюджет Кодимської міської територіальної громади на 2021 рік». Нагадаємо, що дохідна частина загального фонду бюджету збільшилася на 130 тис. грн. (кошти будуть спрямовані на фінансову підтримку КП “Кодимський ЦПМСД” для надання медичних послуг населенню Слобідської селищної громади); доходи спеціального фонду бюджету збільшились на 2 330,00 тис. грн. Їх використають на закупівлю обладнання для Загнітківського закладу дошкільної освіти (ясла- садок) "Казочка") та на виконання інвестиційних проєктів, зокрема - на капітальне будівництво водогону м. Кодима.

Рішення “Про відкриття відділень футзалу та тхеквондо у Кодимській дитячо-юнацькій спортивній школі” (доповідач директор ДЮСШ Олександр Чучукін) було прийняте депутатами одноголосно із акцентом на важливості продовження спортивних традицій Кодимщини і фізичного розвитку дітей та дорослого населення громади.

Рішення з численних питань, розглянуті депутатами на профільних комісіях напередодні, були прийняті без обговорень. Земельні питання об’єднали у групи та прийняли пакетом.

У різному.

На питання депутата Ганни Лукової були дані роз’яснення стосовно подальшої роботи КП “Кодимська аптека”. Як відомо, останніми роками підприємство для свого функціонування потребувало влиття значних коштів із районного бюджету у зв’язку із збитковістю. Тому на сьогодні ведуться перемовини з інвестором, який погодився узяти на себе усі фінансові зобов’язання та борги аптеки, виконувати гарантовані державою соціальні програми. Про це повідомила заступник міського голови із соціальних та гуманітарних питань Антоніна Москалюк. Наразі вивчаються юридичні аспекти цієї справи, результати яких депутати та громадськість буде інформовано згодом.

Депутат Тетяна Бородіна підняла питання щодо викорчовування дерев у місті. Міський голова Сергій Лупашко наголосив: для запобігання створення небезпечних для життя громадян ситуацій, будуть вирізатися дерева, які знаходяться у аварійному стані. У подальшому, поділився планами на майбутнє С. Лупашко, - заміна старих насаджень новими, розширення вулиць, озеленення узбіччя. Для здійснення цих проспектів будуть створені бригади по благоустрою міста та ремонту доріг.

Про вихід із депутатського складу повідомив Віктор Калугін. При цьому депутат окреслив ще одну проблему медичної галузі, зокрема, відсутність хірургічного інструментарію у відділенні лікарні та висловив сподівання на поліпшення такої неприйнятної ситуації. За словами А. Москалюк, кошти на його придбання вже виділені. В. Калугін запропонував також збільшити кількість боксів для лікування коронавірусних хворих. У такий спосіб, за словами депутата, буде підвищена спроможність вчасного реагування на захворювання та лікування його на місці.

Як відзначив перший заступник міського голови, планується відновлення роботи інфекційного відділення. Це вимога часу та позиція керівництва Кодимської міської ради.

На завершення міський голова Сергій Лупашко поділився з присутніми ще одним масштабним задумом - стосовно роботи КП “Кодимакомунсервіс”. Вже зроблені перші кроки і у заміні обладнання комунального підприємства. До прикладу, виділені кошти на придбання нового сучасного насосу. У процесі — пошук території для розміщення КП, його транспорту та обладнання, які згодом мають бути повністю замінені та модернізовані.

На цьому 7 сесія VIII скликання завершила свою роботу. У роботі пленарного засідання взяв участь депутат Одеської обласної ради Олександр Барський.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних