Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада». Послуги, наближені до громадян

Дата: 08.04.2021 10:04
Кількість переглядів: 3251

Фото без опису

Одне з головних завдань удосконалення системи соціального захисту в умовах децентралізації – забезпечити кожній людині безперешкодний доступ до соціальної підтримки, адміністративних послуг соціального характеру за місцем свого проживання. Тепер саме у громаді приймаються заяви та документи для призначення соціальної допомог, субсидій, пільг, компенсацій тощо.

З 1 березня 2021 року відділ з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я та Центр надання адміністративних послуг Кодимської міської ради приєдналися до програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», що дає можливість надавати соціальну підтримку мешканцям Кодимщини із застосуванням електронних сервісів.

Найближчим часом робота в цьому напрямку вдосконалюватиметься. Програмний комплекс “Соціальна громада» буде підключено у селах Кодимської територіальної громади. Нині ж посадові особи (старостати і спеціалісти) працюють у Програмі у відділі з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я Кодимської міської ради (каб. № 1, вул. Соборна, 88, м. Кодима), де їм допомагають опановувати нові знання спеціалісти відділу.

Програмний комплекс «Соціальна громада» забезпечує прийом заяв та документів від громадян на призначення соціальних допомог, житлових субсидій, пільг за місцем їх проживання та передачу їх в електронному вигляді органам соціального захисту населення, що суттєво спрощує і пришвидшує обмін та опрацювання інформації, забезпечує зручність для мешканців територіальних громад, особливо віддалених від органів соціального захисту населення.

Довідково.

Ще трохи інформації.

Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» — це клієнт-серверний WEB-додаток, який розроблено з метою наближення адміністративних послуг соціального характеру до мешканців територіальних громад.

«Соціальна громада» об’єднує у єдиному інформаційному середовищі «фронт»-офіси прийому документів від населення, що знаходяться, приміром, у ЦНАП з «бек»-офісом у структурних підрозділах соціального захисту населення, райдержадміністрації, де приймається рішення про надання адміністративної послуги соціального характеру. Це, у свою чергу: пришвидшує отримання адміністративних послуг соціального характеру майже на тиждень, адже раніше органи місцевого самоврядування в середньому раз на 7 днів доставляли прийняті документи від населення до соціального захисту населення. Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» того ж дня дасть змогу передавати в «бек»-офіс прийняті електронні копії документів.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних