ПРО ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕРАХУНКУ ПЕНСІЇ ПРАЦЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ

Дата: 13.04.2021 15:51
Кількість переглядів: 514

Фото без опису

Порядок проведення перерахунку працюючим пенсіонерам встановлено частиною 4 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” № 1058 від 09.07.2003 року та Постановою правління ПФУ № 10-1 від 18.05.2018 року “про затвердження порядку перерахунку пенсії без додаткового звернення особи відповідно до ч.4 ст. 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Таким чином щорічно з 01 квітня органи ПФУ проводять перерахунки тим пенсіонерам, які від дати призначення пенсії, чи від дати попереднього перерахунку продовжували працювати і набули не менше 24 місяців страхового стажу. Також перерахунок проводиться також і тим пенсіонерам, які пропрацювали менше, ніж 24 місяці, але від дати призначення пенсії, чи попереднього перерахунку пройшло 24 місяці. Перерахунок проводиться в автоматичному режимі.

Страховий стаж з 01.01.2004 року обчислюється за даними Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на підставі щомісячної звітності, наданої страхувальниками та після надходження даних про сплату страхових внесків.

01 січня набрали чинності зміни до Закону України “ Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та Податкового кодексу України, якими перебдачено подання щоквартальної (замість щомісячної ) єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу з розбивкою по місяцях звітного кварталу. Отже, станом на 01 квітня даних про страховий стаж та сплату страхових внесків в Реєстрі застрахованих осіб не буде. Відомості будуть відображені в середині травня 2021 року. Автоматичний перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам буде проведено з 01 квітня після надходження відомостей про сплату страхових внесків за цей період.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних