23 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кодимської міської ради

Дата: 26.04.2021 09:38
Кількість переглядів: 1183

Фото без опису

Воно почалося із заслуховування питання “Про затвердження  переліку платних послуг з медичного обслуговування, які можуть надаватися комунальним некомерційним підприємством «Кодимська лікарня» Кодимської міської ради Одеської області”. Інформацію з нього присутнім довів гендиректор комунального некомерційного підприємства «Кодимська лікарня» Р. Онуфрієнко. Посадовець, зокрема, наголосив, що на платній основі громадянам надаються послуги у разі відсутності направлення лікаря, тим, хто не уклав декларацію із сімейним лікарем. Також це стосується проведення обов’язкового профілактичного медичного огляду.

Про зміни в бюджеті Кодимської міської територіальної громади на 2021 рік доповіла начальник фінансового управління Л. Шевчук. Зокрема, уточнено видатки загального фонду бюджету за рахунок їх перерозподілу, в тому числі додаткові кошти отримають: відділ освіти, молоді та спорту міської ради (оплата послуг теплопостачання, водовідведення та водопостачання); відділ з питань соціального захисту населення та охорони здоров'я (придбання комп’ютерної техніки та меблів); відділ культури і туризму міської ради (оплата електроенергії у зв’язку з підвищенням тарифів) та ін.

Начальник відділу житлово – комунального господарства, інфраструктури та капітального будівництва міськради Л. Грабаровська проінформувала щодо необхідності прийняття рішення стосовно двох осіб (з числа дітей, позбавлених батьківського піклування та з числа дітей-сиріт) та зняття їх з квартирного обліку. Основою для цього є придбання їм житла за рахунок державної субвенції. Водночас, два учасника бойових дій (АТО) були поставлені на квартирний облік.

До обговорення була представлена також низка питань соціальної сфери: про затвердження Положення про порядок надання грошової адресної допомоги, а також затвердження координаційної ради з питань надання її малозабезпеченим громадянам та сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах та з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству  за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та протидії торгівлі людьми.

Створено комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати на території громади, адміністративної та затверджено їх Положення; позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії у Кодимському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки; утворено комітет забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури і затверджено порядок встановлення меморіальних, пам’ятних, анотаційних дошок, пам’ятних знаків.

Доповідач з питання “Про припинення комунального підприємства «Кодимська аптека» Кодимської міської ради Одеської області шляхом його ліквідації”, заступник міського голови з соціальних і гуманітарних питань А. Москалюк наголосила, що таке рішення невідворотне, беручи до уваги постійні борги та збитковість діяльності комунального підприємства. Як вже було інформовано раніше, є інвестори, які згодні взяти усі боргові зобов’язання, виконання гарантованих державою програм. Тому після прийняття нами рішення, будуть проведені передбачені законодавством тендерні процедури. Протягом цього часу незручностей в обслуговуванні громадяни не відчують: аптека і надалі працюватиме цілодобово.

Засідання виконавчого комітету завершив перший заступник міського голови О. Чернійчук. Він акцентував увагу присутніх на про проведенні щорічної акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою територій населених пунктів Кодимської міської територіальної громади. При цьому посадовець окреслив проблему, яка, на жаль, стала характерною ознакою нашого буття: стихійні сміттєзвалища все більше захоплюють території, створюючи острови непотребу, забруднюють середовище, сприяють розмноженню шкідливих бактерій і хвороб, наносять непоправної втрати природі. Тому прибирання напередодні Великодніх свят та поминальних днів — реальний шанс облагородити території населених пунктів та поліпшити їх санітарний стан.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних