Церква Ісуса Христа Святих останніх днів надала допомогу Кодимській лікарні

Дата: 12.05.2021 13:09
Кількість переглядів: 567

Фото без опису

 

11 травня представницька делегація міської ради, очолювана її керівником Сергієм ЛУПАШКО, відвідали комунальне некомерційне підприємство «Кодимська міська лікарня» з метою визначення найпріоритетніших потреб медичного закладу.

Принагідно вони оглянули два відділення, яким нещодавно надійшла гуманітарна допомога.

Церква Ісуса Христа Святих останніх днів, прихід якої знаходиться на території села Федорівки нашої громади, вкотре придбала і надала в користування Кодимській міській лікарні меблі та обладнання. Цього разу дитяче відділення лікувального закладу збагатилося на 4 сучасних ліжечка для діток, віком до двох рочків і 2 — для новонароджених, та 2 пеленальні столики. За оцінкою персоналу відділення, це не тільки суттєва, а й якісна та модернова допомога. Наприклад, ліжечка для малят мають регульоване днище, бортики, надійні ніжки і коліщатка, що дуже важливо при огляді малечі та її безпеки.

«Мрія!». Так оцінив подарунок благодійників хірургічному відділенню його завідувач Віктор КАЛУГІН. Йдеться про універсальний, багатофункціональний апарат з широким спектром застосування, аргоновий охолоджувач тканин під час операцій, электрохірургічний коагулятор ERBE ICC-350. “Вже сьогодні його буде використано під час проведення планової операції хворому”, - сказав він. Ще одне придбання надзвичайно необхідне для операційного блоку — ультрафіолетова камера для зберігання стерильного інструменту. Тим більш, що завідувач відділення, талановитий хірург, разом з іншим персоналом, проводить унікальні процедури, оволодівши новими хірургічними методами здійснення операцій.

«У нас з вами одна мета — це надати невідкладну допомогу хворим, врятувати, коли про йдеться про це, їх життя. Тому, об’єднавши зусилля, потрібно тільки нарощувати темпи осучаснення медичної галузі Кодимщини, зокрема, й хірургічного відділення», - підтримав розмову лікар-анестезіолог лікарні Євген СУХОНОС. Прекрасний високофаховий тандем — надія і великі сподівання, впевненість в успішному лікуванні для усіх жителів Кодимської громади.

Водночас, завідувач хірургічного відділення зазначив, що без спонсорської допомоги, зокрема, приватного бізнесу, небайдужих громадян і конфесій функціонувати хірургії було б значно важче і при нагоді подякував усім, хто багато років поспіль є надійними друзями і партнерами медичної галузі громади.

Хоча при недостатньому фінансуванні неможливо обладнати лікувальний заклад усім необхідним, здійснити сучасні ремонти та задовольнити потреби пацієнтів у лікувальних засобах, за рахунок місцевого бюджету останнім часом придбано шафи для стерилізації інструментів, переносний кисневий концентратор, і гордість того ж хірургічного відділення — монітор для спостереженням за декількома медичними параметрами під час здійснення хірургічного втручання. Цей прилад проводить динамічний контроль за наступним: частотою пульсу, його ритмом, тиском тощо. Про це та багато інше розповів директор міської лікарні Руслан ОНУФРІЄНКО.

Очільник громади С. Лупашко констатував, що діяльність кожного закладу має бути підсилена різноманітними платформами соціального спрямування. Так, на другій сесії VIII скликання міськради було затверджено програму «Здоров’я» на 2021 - 2023 роки, яка дасть можливість зосередити бюджетні кошти на найважливіших напрямках охорони здоров’я та поліпшити показники, які в минулому були низькими. Метою програми є також збереження і зміцнення здоров’я населення шляхом підвищення якості та ефективності надання медичної допомоги, з пріоритетним напрямом профілактики та лікування хронічних неінфекційних та інфекційних захворювань, найбільш значущих в соціально-економічному та медико-демографічному плані класів і нозологічних форм хвороб.

Заступник із соціальних та гуманітарних питань Антоніна МОСКАЛЮК доповнила: у 2021 році заплановано розроблення проєктно-кошторисної документації, здійснення її експертизи для проведення капітального ремонту операційного блоку і залучення коштів з державного бюджету. Одночасно, для остаточного розв’язання цих питань, за рахунок коштів місцевого бюджету та спонсорів буде оновлено хірургічний інструментарій медичного закладу.

Важливість збереження лікарні, її переоснащення розуміють усі — і влада, і громада, тому й докладають до цього великих зусиль. Тим паче, що Кодимське підприємство має високопрофесійних спеціалістів, досвідчений персонал та велике бажання працювати задля мешканців краю.

Довідково.

Організатором гуманітарної допомоги медичному закладу є президент приходу Федорівської Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів Руслан Хілобок разом з релігійною організацією «Релігійне управління Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів”. Це одна з численних акцій, які вже реалізовані, на підтримку соціальної сфери Кодимської громади. Щира подяка вам за це! Від громади. Від влади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних