Чорнобривці посіяла мати...

Дата: 17.05.2021 11:39
Кількість переглядів: 987

Фото без опису

На фото - чарівна дівчинка Яна. Біля неї — чорнобривці, один із українських народних символів. Власноруч вирощені у спільній сімейній праці, тепер вони прикрасять клумби біля адміністративного приміщення міської ради.

Рішення про такий подарунок (а це близько 800 шт. розсади) подружжя Наталя та Сергій, уся багатодітна сім’я Чумаків, яка мешкає в селі Олександрівка, прийняла загально та відмовилася від коштів. Не в грошах щастя. На їх переконання, людяність, милосердя, вчасно надана допомога, співчуття, любов до ближнього, співпереживання — ось найважливіші життєві цінності людини.

Дружна родина Чумаків власним прикладом показує – як любити й будувати квітучу Україну. Для цього потрібно не так багато: бажання, захоплення, працьовиті руки, натхнення та молитва на добро.

Дякуємо вам щиро! Зичимо усіляких гараздів у житті, міцного здоров’я та божого благословіння!


Довідково.

Чорнобривці не завжди росли на наших землях. Ці дивовижні квіти мають цікаву історію. Згідно зі старовинними легендами, вони – магічні, а їх назва пов’язана з ім’ям Тагеса, який був онуком Юпітера, умів пророкувати майбутнє і, до того ж, славився яскравою красивою зовнішністю. Тому сонячні квіти ще називають, з латини, «тагетеси» – на честь онука Юпітера. Індіанці Америки, звідки квіти в XVI столітті були завезені до Європи, теж вважали рослину «магічним провідником», що допомагав знаходити шаманам племен жовтий метал (золото).

У XVI столітті дикі різновиди рослин були завезені в Іспанію й звідти швидко поширилися по всій Європі, Малій Азії та Північній Африці. Англійці називають чорнобривці «меріголд» – «золото Мері», німці – «студентською квіткою». В Україні ж їх віддавна називають чорнобривцями (а ще – оксамитцем та повняками). Ставши у нас одним із національних символів, ці невибагливі квіти широко оспівані в українській літературі та фольклорі.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних