Штраф за невиконання нормативу. Служба зайнятості інформує

Дата: 28.05.2021 13:40
Кількість переглядів: 10751

Фото без опису

Кодимська РФ ООЦЗ інформує про те, що відповідно до ст. 19, 20 Закону України № 875 від 21.03.91 р. "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні" для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, - у кількості одного робочого місця. Кількість робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю підприємства, розраховують самостійно.

За невиконання встановленої квоти з працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавцеві загрожує штраф. Для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, на яких працює від 8-ми до 15-ти осіб, — штраф становитиме половину середньорічної заробітної плати за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда й не зайняте ним; якщо працює від 15-ти осіб і більше — штраф дорівнює розміру середньорічної зарплати за кожне не зайняте інвалідом робоче місце. Єдиний спосіб уникнути штрафу — виконувати установлену законом квоту з працевлаштування осіб з інвалідністю.

Якщо роботодавець не в змозі самостійно укомплектувати вакансії на створені, у відповідності до нормативу, робочі місця, він може звернутись за допомогою до будь-якого центру зайнятості. Фахівцями центру буде надана кваліфікована допомога з підбору кадрів та укомплектуванні робочих місць необхідними працівниками.

Для кожного центру зайнятості підбір необхідних працівників на замовлення роботодавців з врахуванням особливостей та вимог конкретного підприємства є найважливішою ділянкою його роботи.

ВСІ ПОСЛУГИ, ЯКІ НАДАЄ СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ, БЕЗКОШТОВНІ!

 

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном: (04867)2-67-13

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних