В останніх числах травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кодимської міської ради

Дата: 31.05.2021 16:14
Кількість переглядів: 719

Фото без опису

Головне питання - підсумки виконання бюджету Кодимської міської територіальної громади за І квартал 2021 року.

Доповідач, виконуючий обов’язки начальника фінансового управління міськради В. ЛОБОДА повідомив, що міський бюджет громади за 1 квартал цього року отримав доходів по загальному фонду бюджету у сумі 2 3615,5 тис. грн., що складає виконання планових призначень на 79,3 відсотки. Спеціальний фонд виконано на 67,9 відсотки: при плані 53,0 тис. грн. фактично надійшло 36,0 тис. грн.

Посадовець відзначив, що основними галузями, які формують доходну частину загального фонду бюджету громади є транспорт та зв’язок, є бюджетна сфера, сільське господарство. Основним бюджетоутворюючими податками громади є податок з доходів фізичних осіб і плата за землю.

Якщо говорити про причини зменшення прогнозних надходжень на суму понад 6 млн.грн., то їх декілька.


Найбільше недоотримано коштів від транспортної сфери. Це стало наслідком здійснення не до кінця продуманих, невиважених кроків керівництвом органів виконавчої влади Кодимського району у 2020 році. Зокрема, розпорядженням райдержадміністрації від 04.06.2020 року № 124/А-2020 було надано згоду АТ “Укрзалізниця” на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) із земель державної власності, в межах населеного пункту м. Кодима з визначенням площі за фактичним землекористуванням та яка передана у постійне користування Одеській залізниці.

Ризик ймовірних втрат чи недоотримання прибутку від вчинених дій, на думку фінансистів, уже тоді був очевидним. Адже при цьому зменшився функціональний коефіцієнт нормативно-грошової оцінки (НГО) земельної ділянки по місту Кодима - з Кф-3,0 до Кф-1,0, що призвело до зменшення доходів на - 1 471,8 тис. грн. у порівнянні зі звітним періодом минулого року.

Недоотримав бюджет громади надходжень податку з доходів фізичних осіб й з причини зміни місця дислокації військової частини А - 2896. До скарбниці громади у I кварталі звітного періоду через це недонадійшло 2 992,6 тис.грн. У відповідному періоді минулого року обсяги надходжень ПДФО становили 4 308,6 тис.грн.

Серед інших причин бюджетних втрат за I квартал посадовцем визначені наступні: переукладання договорів на оренду землі та виділення громадянам землі під особисте селянське господарство.

Висвітлив доповідач також питання стосовно змін в бюджеті Кодимської міської територіальної громади, зокрема, до його дохідної та видаткової частини.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Кодимської міської ради Н. Контузорова винесла на розгляд членів виконкому програму розвитку фізичної культури і спорту Кодимської міської територіальної громади Подільського району Одеської області на 2021-2023 роки: вона спрямована на формування сталих спортивних традицій нашого краю, фізичного та соціального благополуччя його жителів, поліпшення стану їх здоров'я, ведення здорового способу життя і продовження його тривалості.

Питання соціальної спрямованості (створення опікунської ради та затвердження її положення, затвердження плану невідкладних заходів із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства) винесла на засідання виконкому начальник відділу з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я міськради С. Покиньборода. Вони були схвалені.

Також членами виконавчого комітету схвалено міську цільову комплексну програму «Культура Кодимщини на 2021-2022 роки», надано дозвіл на встановлення пам’ятного знаку – металевого хреста з метою увіковічування пам’яті колишніх мешканців Загнітківського яру – жертв голодомору, Другої світової війни та жертв комуністичних репресій, прийнято рішення про відзначення на території Кодимської міської територіальної громади Дня молоді і 25-ї річниці Конституції України (доповідач начальник відділу культури та туризму Л. Басько) та про відзначення Дня захисту дітей (начальник служби у справах дітей О. Рожко); затверджено склад постійно діючої комісії з питань бджільництва, попередження та встановлення факту отруєння бджіл на території громади (начальник відділу з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього середовища Н. Гоцул) та порядок переведення житлових будинків квартирного типу в житлові будинки садибного типу, переведення житлових будинків, приміщень (квартир) у нежитлові та нежитлових будинків, приміщень у житлові (начальник відділу містобудування та архітектури міської ради О. Євтодій), прийнято рішення по багатьом іншим питанням.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних