В рамках проведення робочої зустрічі обговорено актуальні питання зайнятості населення

Дата: 03.06.2021 11:28
Кількість переглядів: 577

Фото без опису

На днях відбулася робоча зустріч директора Кодимської районної філії Одеського обласного центру зайнятості Ольги Шпак з головою Кодимської міської ради Подільського району Одеської області Сергієм Лупашко та заступником голови Олегом Чернійчуком. Було обговорено питання, щодо укладання договору на проведення громадських робіт у ІІ півріччі поточного року. У ході зустрічі було досягнуто згоди про залучення безробітних до виконання громадських робіт, що мають суспільно-корисну направленість, економічну та соціальну користь (соціального спрямування).

Слід зазначити, що одним із перспективних напрямків діяльності Кодимської районної філії Одеського обласного центру зайнятості є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. Щороку безробітні виконують роботи суспільно корисної спрямованості, які відповідають потребам територіальної громади та сприяють її соціальному розвитку.

Так протягом квітня –травня 2021 року до громадських робіт було залучено 105 безробітних, які виконували роботи на територіях двох ОТГ у 21 селі.

Робочі місця для проведення громадських робіт були створені за видами: екологічний захист навколишнього середовища, прибирання та збір вторинної сировини (макулатури, поліетилену, поліетиленових пляшок, відходів пенопласту тощо), санітарна очистка берегів водоймищ, укріплення дамб, мостових споруд та інші види підсобних робіт на об'єктах соціальної сфери, допомога особам похилого віку, особам з інвалідністю, одиноким та пристарілим громадянам, насамперед з числа ветеранів війни, у веденні господарства (доставка продуктів харчування, ліків, товарів побутового вжитку, обробка присадибних ділянок); допомога у веденні домогосподарств учасникам антитерористичної операції та сім'ям члени яких загинули, постраждали та зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту; кур’єрська доставка товарів першої необхідності людям похилого віку.

Таким чином громадські та тимчасові роботи є економічно вигідними для всіх сторін задіяних в цих процесах. Для шукачів роботи –це мотивація до праці, джерело додаткового прибутку, засіб переходу до постійного працевлаштування. А для роботодавців додаткова робоча сила до виконання нагальних робіт.

Кодимська районна філія Одеського обласного центру зайнятості

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних