8 червня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Кодимської міської ради

Дата: 09.06.2021 13:26
Кількість переглядів: 530

Фото без опису

Його термінове скликання потребувало вирішення питання про негайне відібрання малолітніх дітей у матері та їх тимчасове влаштування.

Напередодні до служби у справах дітей надійшов анонімний дзвінок з інформацією про дітей, які вже довгий час плачуть, голодні, звісившись з вікна будівлі, просять у перехожих їсти. У квартирі перебувають дорослі, які пиячать і не доглядають за ними. Хлопчикам два і чотири рочки. Комісія, яка негайно прибула за вказаною адресою (а вона була їм знайома і раніше) дійсно виявила трьох чоловіків сумнівної репутації, у нетверезому стані. Побачене в яких умовах перебувають діти, вразило: антисанітарія, бруд, пляшки з-під алкоголю, тютюновий дим, відсутність їжі тощо.

Хлопчиків негайно вилучили та розмістили у дитячому відділенні лікарні.

На засідання виконкому запрошено матір, громадянку П., яка дала наступні пояснення: вона влаштувалася на роботу в місті Одеса, а дітей тимчасово залишила на співмешканця. За її інформацією, на утримання малюків вона щоденно надсилала кошти і була переконана у їх належному догляді. Деякі пояснення горе-матері підлягають сумніву, оскільки ця особа вже перебувала в полі зору соціальних служб.

Заслухавши свідчення посадовців, депутатів, рішення членів виконавчого комітету стало таким: дітей не можна розлучати (адже старшого хлопчика при вилученні направлять до “Буслика”, а меншого — у дитячий будинок іншого міста); матері за 10 днів навести лад у будинку; підтвердити своє працевлаштування і влаштування хлопчаків у дитячий садочок у разі виїзду в м. Одесу; позбутися сумнівних “гостей” тощо. Як гр. П. виконуватиме ці настанови — комісія перевірятиме постійно. У разі відхилення від них, жінку можуть позбавити батьківських прав. Члени виконкому, виносячи це рішення, мають надію, що матір двох неповнолітніх дітей використає шанс і зміниться, а виховання малечі стане для неї сенсом її життя.

Другим рішенням члени виконкому затвердили Порядок присвоєння та зміни адрес об’єктів нерухомого майна, розташованих на території Кодимської міської територіальної громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних