"Дев’ятка" повернулася! День відкритих дверей у військовій частині

Дата: 30.07.2021 14:19
Кількість переглядів: 1181

Фото без опису

29 липня перший заступник Кодимського міського голови Олег ЧЕРНІЙЧУК, секретар міської ради Людмила ЗАБОЛОТНА взяли участь в урочистих заходах з нагоди проведення Дня відкритих дверей у 9-му окремому мотопіхотному батальйоні, який нещодавно повернувся  після виконання бойового завдання у зоні ООС із захисту суверенітету та територіальної цілісності України на Сході держави.

Після невеличкого відпочинку, Вінницькі скіфи радо відчинили двері друзям, близьким та рідним, гостям. Довгоочікувана мить повернення до рідних домівок стала реальністю! 

Особовий склад військової частини вишикувався на плацу для проведення урочистого відкриття заходу. 

З вітальним словом до військових та присутніх звернувся командир батальйону, полковник Сергій КОТЕНКО. Спогади про війну тепер не полишають солдатів. Бо це нині сувора реальність їх буття.

Рік був важким і довгим. Бойові зіткнення, підступні обстріли з ворожих позицій лише загартовували дух та відточували бойову майстерність українських військових. На жаль, не обійшлося без втрат. Двох відважних героїв смерть вирвала  з нашого життя. Дванадцять воїнів отримали поранення. Комбат оголосив хвилину мовчання за загиблими побратимами. Героям слава! 

Та не тільки війна і виконання бойового завдання були метою перебування військового підрозділу на передовій. Потребувало його підтримки й мирне населення. Українські військові допомагали відновлювати їх зруйновані будівлі  у населених пунктах Луганське та Світлодарське Донецької області, зокрема, полагодили дах однієї із шкіл, надавали психологічну допомогу дітям тощо. Про все це розповів присутнім Сергій КОТЕНКО. Він подякував побратимам за мужність і героїзм, за звитягу й вірність Україні, рідним – за те, що увесь цей час надихали їх енергією, вірою, надією і чекали на повернення. 

Окремо засвідчив комбат повагу волонтерам, які з самого початку військових дій на Сході країни були вірними друзями батальйону: колишньому голові Кодимської РДА, а нині – старості смт. Хлібодарське та селища Радісне Вадиму КОЗАЧКУ, директору ТОВ "Івашківське" Михайлу ПОГОРІЛОМУ, директору ТОВ "Агрофірма Кодима" Миколі СОРОЧАНУ, директору СТОВ "Лан" Анатолію ХОРТЮКУ, колишньому голові Кодимської районної ради, нині - першому заступнику міського голови Олегу ЧЕРНІЙЧУКУ, директору ТОВ "Зернятко" Оксані БОЙКО. За їх активну громадську позицію, благородну справу у наближенні перемоги усі вони отримали Подяки від командування військової частини. 

Висловили вдячність військові й підприємцям Кодимщини за постійну допомогу: Сергію КУПЦОВУ, Антону КУШНІРУ, Віталію РОМАНЕНКУ,  а також Тетяні ЛУКАШЕВИЧ, яка з перших днів військових дій переймалася проблемами українського війська та своїм прикладом надихала на це інших.

З вітальним словом до військових героїчної "дев’ятки" звернулися: перший заступник міського голови Олег ЧЕРНІЙЧУК, староста смт. Хлібодарське та селища Радісне Вадим КОЗАЧОК, директор ТОВ "Агрофірма Кодима" Микола СОРОЧАН, староста села Івашків Петро ПОГОРІЛИЙ, настоятель церкви архістратига Божого Михаїла православної церкви України отець НЕСТОР, директор ТОВ "Зернятко" Оксана БОЙКО. Прозвучали найщиріші слова, сповнені поваги, шани та вдячності за відданість Україні, сміливість, відвагу, незламність і високий патріотизм. Українські бійці – військова основа і еліта нашої держави! 

За сумлінне виконання службових обов’язків, старанність, розумну ініціативу, високий професіоналізм, за мужність, виявлені під час захисту суверенітету та територіальної цілісності України та з нагоди успішного виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей численні військовослужбовці отримали подяки, почесні грамоти, відзнаки, медалі: командира військової частини А 2896, Світлодарського міського голови Бахмутського району Донецької області, голови Громадської організації "Вірні назавжди", Кодимського міського голови. Також на адресу окремих військовослужбовців надійшли нагороди від вищестоящих штабів та керівництва держави: Президента України, командувача Об’єднаних Сил, командувача оперативно-тактичного угрупування "Північ", голови Луганської облдержадміністрації.

Наостанок майстри сцени, артисти Кодимщини порадували військових невеликою концертною програмою чудовим виконанням художніх номерів.

Завершилися заходи з нагоди проведення Дня відкритих дверей в 9-му окремому мотопіхотному батальйоні урочистим маршем.

Далі присутні перейшли до огляду військової техніки та озброєння, виставлених  на території частини, а в музеї були представлені заборонені зразки боєприпасів, які ворог використовував проти українських бійців - сумного свідчення підступності ворога.

Слава Україні!
Героям слава!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних