Підприємці Кодимщини підвищили свою кваліфікацію

Дата: 14.08.2021 08:57
Кількість переглядів: 682

Фото без опису

13 серпня у Кодимській міській раді відбулася зустріч представників малого та середнього бізнесу Кодимщини з ініціативною групою «Всеукраїнська професійна асоціація підприємців».

У заході взяли участь керівництво громади та посадовці профільних відділів міськради.

Відкрив захід міський голова Сергій ЛУПАШКО, який представив гостей та надав слово президенту громадської організації Борису ЕМЕЛЬДЕШУ. Президент ГО наголосив, що основна мета діяльності організації є: захист прав та законних інтересів підприємців, налагодження їх співпраці з органами місцевого самоврядування, консолідація підприємців малого та середнього бізнесу для створення сприятливих умов розвитку підприємницької діяльності в громаді тощо.

Далі учасники зустрічі працювали за заздалегідь визначеним планом. Спікери ініціативної групи висвітлили актуальні бізнесові питання, зокрема: про вдосконалення чинного законодавства у сфері регулювання підприємницької діяльності, нові законодавчі ініціативи для малого та середнього бізнесу, легалізацію трудових відносин, державний ринковий нагляд, застосування реєстраторів розрахункових операцій, про Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва, яка утворена указом Президента України від 22.12.2020 №582/2020.

Новації податкового законодавства до учасників зустрічі довів начальник Кодимської державної податкової інспекції Сергій ВОДЬКО. Так, з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року для громадян передбачена можливість одноразового (спеціального) добровільного декларування належних їм активів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори. Декларація подається в електронній формі засобами електронного зв’язку через електронний кабінет з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Директор Кодимської районної філії Одеського обласного центру зайнятості Ольга ШПАК інформувала загал про діючі програми підтримки підприємців: відшкодування їм єдиного соціального внеску за умови працевлаштування осіб з числа безробітних, здобуття безробітними нових професій у Одеському Центрі професійно-технічної освіти, навчання на робочому місці, застосування Закону України «Про зайнятість населення» в частині працевлаштування осіб, які потребують соціального захисту, допомога по частковому безробіттю, допомога ФОП та найманим працівникам у період карантинних обмежень тощо.

Зустріч пройшла у форматі питання-відповіді.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних