18 серпня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кодимської міської ради

Дата: 19.08.2021 13:34
Кількість переглядів: 705

Фото без опису

Першим розглянули запропоновані зміни до рішення Кодимської міської ради від 24 грудня 2020 року № 86 - VІІІ «Про затвердження програми «Доступна медицина на 2021-2023 року та ухвалили їх. Що вирішили? Передбачили кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту хірургічного відділення лікарні. Члени виконкому зміни схвалили та рекомендували на розгляд депутатів на наступній сесії.

Далі заслухали начальника фінансового управління Руслана ОНУФРІЄНКА З підсумками виконання бюджету Кодимської міської територіальної громади за І півріччя 2021 року. За інформацією посадовця, міський бюджет за вказаний період виконаний лише на 82, 5 відсотки та назвав причини цього: від військової частини А 1916 надійшло лише 45 тис. грн. тоді як у минулому році за аналогічний період сума становила більше 7 млн. грн. (батальйон перебував з початку 2021 року у зоні проведення ООС); зменшився функціональний коефіцієнт сплати податків від Укрзалізниці з 3 до 1; значна частка земельних угідь виділені для ведення особистого селянського господарства, відповідно, плата за її використання становить 0,3-0,6 відсотки, а також Кодимське відділення поліції сплачує податок у Подільську громаду. Таким чином, бюджет Кодимської громади недоотримав 10 млн. 248 тис.грн. Керівник фінансового управління наголосив, що необхідно терміново вжити заходи для економного та ефективного використання бюджетних коштів.

Щоб виправити ситуацію, доповнив перший заступник міського голови Олег ЧЕРНІЙЧУК, затверджено графік проведення співбесід з головними розпорядниками коштів з метою визначення напрямків подальшої оптимізації та скорочення грошових витрат.

Що стосується змін до бюджету Кодимської міської територіальної громади на 2021 рік, то доходи загального фонду бюджету збільшилися на 130,0 тис.грн за рахунок надходжень з бюджету Слобідської селищної територіальної громади (оплата послуг на утримання медичних закладів, які знаходять на території зазначеної громади). Кошти будуть перенаправленні Центру первинної медико-санітарної допомоги. Деякі зміни відбулися також за рахунок перерозподілу коштів доходної та видаткової частини бюджету.

Члени виконкому затвердили інформаційні і технологічні картки адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП, зокрема, й нових: взяття на квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, присвоєння поштової адреси об’єктам нерухомого майна, оформлення паспорту прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, видача будівельного паспорту забудови земельної ділянки (начальник центру надання адміністративних послуг Кодимської міської ради Оксана РУСОЛ).

Про відзначення на території Кодимської міської територіальної громади Дня Державного Прапору України та 30-ї річниці Незалежності України інформувала головний спеціаліст відділу культури і туризму Кодимської міської ради Тетяна БЕРЕЗОВСЬКА. Вона відзначила, що основні заходи з нагоди цих свят відбудуться 21 серпня: урочиста хода з 50-ти метровим прапором України від пам’ятника Т. Г. Шевченку до площі Перемоги, підняття прапору, нагородження тощо.

Члени виконавчого комітету затвердили також оплату за навчання в комунальному закладі «Кодимська дитяча школа мистецтв» на 2021-2022 навчальний рік; порядок найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, проїздів, площ, скверів та інших об’єктів на території Кодимської міської територіальної громади; присвоїли поштові адреси об’єктам нерухомого майна; прийняли низку рішень, які стосуються соціального захисту дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування; сформували відповідну комісію з проведення конкурсу на зайняття посади генерального директора комунального некомерційного підприємства «Кодимська лікарня» та посади головного лікаря комунального підприємства «Кодимський центр первинної медико – санітарної допомоги» та інше.

Усього було прийнято 23 рішення.

У “різному” обговорили ситуацію з вакцинацією у громаді, зокрема, педагогів. Начальник відділу освіти, молоді та спорту міськради Наталя КОНТУЗОРОВА наголосила: під час встановлення «жовтого», «помаранчевого» чи «червоного» рівня епідемічної небезпеки, школи, де вакциновано менш ніж 80 відсотків педпрацівників, будуть переводити на дистанційне навчання. То ж якщо ми хочемо мати якісний повноцінний освітній процес, про щеплення потрібно подбати завчасно.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних