Кодимщина відзначила День Незалежності України та День Державного Прапора України

Дата: 22.08.2021 09:04
Кількість переглядів: 664

Фото без опису

30 років для кожної людини – це майже половина життя. А для держави, з таким величним історичним минулим – це надзвичайно молоде свято.

Дісталася Незалежність Україні у важкій боротьбі: нас катували, вбивали, морили голодом, кидали за грати, відбирали мову, знищували самоідентифікацію, викорінювали свідомість, загалом, ставилися до всього українського, як чогось меншовартісного. Та як не шматували, "не вмерли України, ні слава, ні воля..." Вона, як міфічний Фенікс, воскресала з попелу, і ось відродилася молодою незалежною державою.

21 серпня Кодима відзначила День Незалежності України та День Державного Прапора України.

З цієї нагоди біля пам’ятника непримиренного борця за справедливість, за національне і духовне відродження України Тарасу Шевченку зібралися керівництво Кодимської громади, представники Подільської районної державної адміністрації, районної ради, депутати усіх рівнів, військових формувань, громадських організацій, духовенство, мешканці та гості Кодимщини. На знак пошани до великого борця за свободу та незалежність нашої держави присутні поклали квіти до погруддя Шевченка.

Величною урочистою ходою з 50-метровим блакитно-жовтим прапором учасники заходу пройшли Соборною вулицею до центральної площі Перемоги, де відбулася урочиста частина з нагоди свят.

Право підняти прапор України надали дільничному інспектору прикордонної служби І категорії відділу прикордонної служби «Кодима»(тип Б) І категорії, старшині Дмитру КЛИМЕНТЬЄВУ та командиру взводу зв’язку військової частини А 2896, прапорщику Сергію ПШЕНИЧНОМУ.

До присутніх з вітальним словами звернулися міський голова Сергій ЛУПАШКО, голова Подільської районної ради Софія ХОДЮК, радник голови Подільської райдержадміністрації Вадим МЕГІС, заступник командира дев'ятого окремого мотопіхотного батальйону Станіслав ПОПКОВ, начальник відділу прикордонної служби "Кодима" підполковник Володимир ЗУБАРЄВ, настоятель церкви архістратига Божого Михаїла православної церкви України отець НЕСТОР, настоятель Кодимського Хресто-Воздвиженського храму протоієрей отець ГЕОРГІЙ, настоятель Римо-католицької парафії Преображення Господнього в Кодимі отець ЛУКАШ.

За 30 років наша держава пройшла тернистий шлях становлення: дві революції – Помаранчева та Революція гідності, численні реформи... А нині ми знову зі зброєю у руках відстоюємо наші незалежність, територіальну цілісність, права і свободу. Та перемога, ми переконані у цьому, буде за нами. Бо такий ми народ! Такі ми з діда-прадіда! Продовжуючи традиції наших славних предків, не дамо на поталу ворогу тіло і душу нашої великої держави.

За 30 років Незалежності народилося нове покоління українців: свідомих, патріотично-налаштованих, відважних, сміливих, із власною незалежністю у душі і серці. То ж нехай їхнє сьогодення та майбутнє буде радісним, світлим та щасливим.

Виступаючі щиро привітали усіх жителів Кодимського краю зі святами, побажали усіх гараздів на життєвому шляху, міцного здоров’я та благополуччя, мирного майбуття та ясного сонця на безхмарному небі.

З нагоди Незалежності України, за значні особисті здобутки, досягнення у праці, вклад у загальну справу розбудови держави, її захист, активну громадську позицію грамотами різних рівнів - Одеської обласної державної адміністрації, Подільської райдержадміністрації, Подільської районної ради, Кодимської міської ради нагороджені:

- КЛИМЕНТЬЄВ Дмитро Сергійович, дільничий інспектор прикордонної служби І категорії відділу прикордонної служби «Кодима»(тип Б) І категорії, старшина;

- ПШЕНИЧНИЙ Сергій Васильович, командир взводу зв’язку військової частини А2896, прапорщик;

- КАЛУГІН Віктор Борисович, завідуючий хірургічним відділенням комунального некомерційного підприємства «Кодимська лікарня»;

- СЕВАСТЬЯНОВА Зінаїда Василівна, директор комунальної установи «Кодимський історико - краєзнавчий музей»;

- ПОГАНЮК Валерій Григорович, начальник механізованого загону ТОВ “Агрофірма Кодима”;

- СТАДНИК Галина Никифорівна, ветеран педагогічної праці;

- СУХОНОС Олена Володимирівна, завідуюча поліклінічним відділенням, лікар - терапевт комунального некомерційного підприємства «Кодимська лікарня»;

- ПОЛІЩУК Олександр Володимирович, оператор по чистці зерна ТОВ АФ «Кодима»;

- КОБЕЛЬКО Володимир Васильович, тракторист ТОВ АФ «Кодима»;

- РОГУЛЬСЬКА Людмила Миколаївна, директор Грабівського сільського будинку культури КЗ «Кодимський центральний будинок культури ім.Т.Г.Шевченка»;

- ГРАБАР Людмила Миколаївна, костюмер КЗ «Кодимський центральний будинок культури ім. Т.Г.Шевченка»;

- ПАВЛОВСЬКА Олена Олександрівна, соціальний робітник с. Серби відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг);

- ГРІНЧЕНКО Анастасія Василівна, помічник вихователя Пиріжнянського закладу загальної середньої освіти комунального закладу «Опорний заклад «Кодимський заклад загальної середньої освіти №2».

З днем народження, рідна Україно! Славимо її символи – Державний Прапор України!

Зі святом Незалежності, громадо!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних