Відбулося чергове пленарне засідання Кодимської міської ради

Дата: 10.09.2021 14:37
Кількість переглядів: 710

Фото без опису

9 вересня відбулася чергова тринадцята сесія VIII скликання Кодимської міської ради.

Найобговорюванішими стали проєкти рішень про внесення змін до рішення міської ради від 24 грудня 2020 №91- VIII «Про бюджет Кодимської міської територіальної громади на 2021 рік» та про затвердження звіту про виконання бюджету Кодимської  міської територіальної громади за І півріччя 2021 року.

Доповідач з цих питань, начальник фінансового управління Руслан ОНУФРІЄНКО інформував, що доходна та видаткова частини бюджету скорочені на 6 500 тис.грн. за рахунок проведених дій з оптимізації його статей. Як було зазначено раніше, бюджет громади виконаний за 1 півріччя лише на 82,5 відсотки. З метою виправлення ситуації були проведені співбесіди з розпорядниками бюджетних коштів та скорочено доходну та видаткову частини бюджету на зазначену суму.

Також доходна частина міського бюджету збільшилася за рахунок отриманої додаткової дотації від держави на 4775,6 тис.грн. Її буде використано на утримання закладів соціальної сфери.

Власні надходження у 2021 році заплановані у розмірі 121 000 тис. грн., тоді як в 2022 році сума буде меншою, приблизно 105 000 тис. грн. Тому вже сьогодні потрібно здійснити заходи щодо збалансування дохідної та видаткової частин міського бюджету. Зокрема, пропонує доповідач, здійснити аналіз ефективності роботи кожного підрозділу та віднайти непродуктивні витрати.

До обговорення даного питання долучилося багато депутатів, які й надали свої пропозиції: провести моніторинг витрат на заробітну плату працівників міської ради (депутат Любов ПЕЛЮХ); проаналізувати кількість її технічних працівників (Тетяна БОРОДІНА); укласти договори на громадські роботи з Кодимською районною філією Одеського обласного центру зайнятості та залучати до них безробітних, оплата праці яких здійснюється на умовах паритетного співфінансування - за рахунок коштів місцевого бюджету (50%) та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (50%) (Олена БОБРИШОВА); здійснити комплексну, аж ніяк не шокову терапію всіх витрат (Микола СОРОЧАН); на території громади здійснюють діяльність численні підприємства, організації та установи, які мають добросовісно сплачувати внески, тому потрібно активно працювати з ними (Валерій МАНЬКОВСЬКИЙ); не фінансувати діяльність міської ветеранської організації (Ганна ЛУКОВА, Микола СОРОЧАН). Останню пропозицію підтримали усі депутати. До прикладу, діяльність об’єднань чорнобильців та афганців здійснюється на громадських засадах.

Стосовно виконання бюджету Кодимської  міської територіальної громади за І півріччя 2021 року, то в бюджет недоотримано 10 248 тис. грн. Доповідач назвав основні причини цього: військова частина тривалий час знаходилася у зоні проведення ООС і сплачувала податки з доходів фізичних осіб за місцем перебування, утричі зменшилися надходження від Укрзалізниці за рахунок пониження функціонального коефіцієнту сплати податків з 3 до 1, а також Кодимське відділення поліції сплачує податок у Подільську громаду. Стосовно сплати ПДФО відділенням поліції за фактичним місцем перебування були направлені звернення до його керівництва. Листи досі на розгляді. Відповіді не отримано.

Така пропозиція та заклик прозвучали від депутата Миколи СОРОЧАНА: аграрії зібрали ранні зернові та зернобобові врожаї, тому, не очікуючи завершення року, вже зараз сплатити податки на доходи фізичних осіб від орендної плати за земельну ділянку (пай).

Наступними рішеннями депутати утворили 10 старостинських округів, затвердили Положення про старосту, присвоїли ранги посадовим особам місцевого самоврядування; внесли зміни до персонального складу виконавчого комітету міської ради (ввели до його складу начальника фінансового управління Руслана ОНУФРІЄНКА); внесли зміни до структури та граничної чисельності працівників комунальної установи «Кодимський міський центр фінансово-господарського обслуговування освітніх установ та закладів освіти» (скоротили 3,5 штатних одиниці) та працівників комунальної установи «Кодимський міський центр фінансово-господарського обслуговування  установ та закладів культури» (також скорочено 5 штатних одиниць) та інше.

 

Земельні питання (з 16 по 386) об’єднали у групи та прийняли пакетом.

У різному.

Враховуючи ситуацію з невиконанням бюджету, депутат Любов ПЕЛЮХ запропонувала провести «круглий стіл» за участі міської влади, представників підприємств, організацій, установ, приватного бізнесу, які здійснюють діяльність на території Кодимської громади та укласти меморандум про співпрацю, зокрема, у частині сплати податків. Це дозволить віднайти нові ресурси та збільшити надходження грошових коштів.

Міський голова Сергій ЛУПАШКО нагадав присутнім про День міста, який відзначатиметься 25 вересня на центральній площі та закликав усіх доєднатися до урочистостей, а також організації свята.

Перший заступник міського голови Олег ЧЕРНІЙЧУК ознайомив присутніх з відповіддю Служби автомобільних доріг в Одеській області стосовно ремонту дороги державного значення Т-16-22 Кодима-Слобідка-Подільськ та Служби місцевих автомобільних доріг стосовно ремонту доріг загального користування місцевого значення С161202 Кодима-Загнітків, С161203 Кодима-Пиріжна та С161206 кордон Вінницької області Писарівка. Цими листами запропоновано винайти можливість та виділити кошти з місцевого бюджету для співфінансування робіт та виготовлення проєктної документації для виконання подальших робіт з капітального ремонту цих доріг.

Надійшла також відповідь від Міністерства економіки України і Міністерства аграрної політики та продовольства України на запит міської ради стосовно Писарівського спиртзаводу. Відомо, що підприємство вже тривалий час не працює, знаходиться у занедбаному стані і піддається руйнації. Більш того, на території є приміщення та ділянки, небезпечні для життя, оскільки територія не охороняється.. Тому своїм листом міська рада пропонує передати територію та приміщення у комунальну власність громади, до тих пір - вжити заходи щодо облагороджування території та її охорони. У відповіді центральних органів виконавчої влади вказано, що на даному етапі Писарівський спиртзавод у стадії передачі до Фонду державного майна України.

Депутат та військовослужбовець Олег КОСАРЕНКО повідомив про зміну керівництва Південного Оперативного командування. Тому на часі знову порушити питання про залишення військового формування в межах Кодими. Також потребує вирішення ще одна проблема — виділення земельної ділянки для облаштування полігону для військових навчань та випробування технічних засобів військової частини.

Наостанок слово взяла представник Подільської районної ради Ганна БОРЕЙКО. Вона висловила задоволення порядком проведення пленарного засідання, активністю депутатів, які виважено приймали рішення; більш зрозумілими для неї стали проблеми нашої громади, яка здійснює свої перші кроки та знаходиться на етапі становлення. Посадовець побажала місцевій владі і депутатському корпусу успіхів у цьому та порадила взяти напрямок на збалансування бюджету та його наповнення. Та не економія, на її думку, а саме розвиток, зокрема, створення нових робочих місць, сприятимуть зміцненню економіки та підвищенню життєспроможності громади та її мешканців.

Усього депутатами на тринадцятій сесії VIII скликання було прийнято 404 рішення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних