Відбулося чергове засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати

Дата: 23.09.2021 15:46
Кількість переглядів: 858

 

Фото без опису

23 вересня відбулося чергове засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати.

Засідання комісії проведено за участі представників відділу поліцейської діяльності №1 Подільського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Одеській області, відділу обслуговування громадян (сервісного центру) №2 управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області, Кодимської районної філії Одеського обласного центру зайнятості, структурних підрозділів Кодимської міської ради.

На порядок денний було  винесено ряд питань стосовно основних напрямків роботи комісії, зокрема: з’ясування причин нарахування підприємцями заробітної плати найманим працівникам менше рівня мінімальної заробітної плати у квітні 2021 року, проведення моніторингів та проведення інформаційно-роз’яснювальної  роботи в процесі зустрічей з суб’єктами господарювання з питань оформлення трудових відносин, дотримання соціальних гарантій в оплаті праці, підвищення рівня середньої заробітної плати, своєчасної і в повному обсязі сплати ЄСВ та відповідальність за порушення законодавства про працю.

Перший заступник міського голови Олег ЧЕРНІЙЧУК звернув увагу на  роботі комісії щодо детінізації заробітної плати і зайнятості населення з метою виведення із тіні суб’єктів господарювання та наповнення місцевого бюджету. Посадовець наголосив, що надалі  слід проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу як серед суб’єктів підприємницької діяльності так і серед громадян про недопустимість виплати та отримання заробітної плати «в конвертах», на дотриманні мінімальних гарантій в оплаті праці, підвищенні її рівня до середнього по області з метою збереження кваліфікованих кадрів, зупинення трудової міграції, а також оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Комісією було з’ясовано причини нарахування заробітної плати окремим працівникам менше мінімального розміру за результатами звітності у квітні 2021 року. Основною причиною цього є неповний відпрацьований робочий день/місяць, погодинна оплата праці та робота під час карантину.

З кожним підприємцем проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо превентивних заходів з питань дотримання законодавства про працю, відповідальності за порушення  законодавства про працю та обов’язковості своєчасної та в повному обсязі сплати ЄСВ.

Шановні роботодавці! 

Вкотре нагадуємо, що виплата заробітної плати нижче встановленого державою мінімального рівня та використання найманої праці без оформлення трудових відносин є грубим порушенням конституційних норм, гальмуванням соціального розвитку суспільства.

Шановні працівники!

Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення належного рівня свого майбутнього ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору, а також регламентацію трудових відносин відповідно до чинного трудового законодавства. У разі відмови роботодавця, кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів за захистом своїх конституційних прав.

Спеціалісти відділу економічного розвитку та інвестицій Кодимської міської ради в межах своєї компетенції завжди готові надати відповідні консультації по трудовому законодавству та з інших питань стосовно оплати праці за тел.:(04867) 2-61-96.

Фото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних