Питання забезпечення наповнення бюджету знаходиться на постійному контролі влади

Дата: 06.10.2021 15:29
Кількість переглядів: 543

Фото без опису

6 жовтня перший заступник голови міської ради Олег ЧЕРНІЙЧУК провів засідання комісії з питань наповнення бюджету, забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і зборів, стягнення заборгованості по податкам та зборам а також єдиного соціального внеску на території Кодимської міської територіальної громади. У заході взяв участь Сергій ГЛАДКИЙ, уповноважена особа ГУ ДПС в Одеській області.

Члени комісії опрацювали чотири питання порядку денного.

У першому питанні - “Про надходження сплати  податку на доходи фізичних осіб  філіями до місцевого бюджету Кодимської міської територіальної громади”, начальник фінансового управління міськради Руслан ОНУФРІЄНКО проаналізував причини зменшення темпів росту надходжень ПДФО: військова частина А 1619 Збройних Сил України змінила місце тимчасової дислокації, ГУНП в Одеській області з березня 2021 року податок перераховується до бюджету Подільської міської територіальної громади тощо.

З метою забезпечення наповнення місцевого бюджету в 2021 році вживаються заходи з виявлення додаткових резервів збільшення надходжень, зокрема, проводиться робота з відокремленими підрозділами та філіями, що знаходяться на території громади, щодо сплати ПДФО до бюджету міської ради.

Начальник відділу з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього середовища міської ради Наталя ГОЦУЛ інформувала присутніх про проведення інвентаризації земельних ділянок несільськогосподарського призначення на території міста Кодима. Посадовець зазначила, що загальна площа земель , що входить до Кодимської територіальної громади становить - 70408,0000 га, під сільськогосподарськими угіддями – 52882,9280 га, рілля – 36223,2750 га. В постійному користування ФГ знаходиться – 500 га, одноосібники обробляють - 4700 га, під ОСГ знаходиться – 3080 га, укладено 51 договір оренди - 1033 га. Землі під паями – 24298 га.

На даний час проведено моніторинг земельних ділянок на території с. Будеї, с. Смолянка, с. Івашків, с. Пиріжна, с. Петрівка, с. Стримба, с.Олександрівка, с. Круті, с. Лабушне, с. Лисогірка, с. Баштанків.

Також проводиться робота по підготовці документів для оформлення договорів оренди земельних ділянок з Кодимським райспоживтовариством.

Про заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування загал інформувала провідний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій Росіна ШЕПЕЛЯ. Станом на 01.08.2021 року заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування становить 1671,46 тис.грн. Всім 118-ти боржникам направлені податкові вимоги відповідно до чинного законодавства та дані передано до виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Стосовно підсумків проведення моніторингу з питань легалізації зайнятості населення та заробітної плати станом на 01.10.2021 року, посадовець повідомила, що за січень - вересень 2021 року проведено 3 засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати на території Кодимської міської територіальної громади Подільського району Одеської області на яких заслухано 54 керівників підприємств, фізичних осіб – підприємців з найменшою середньомісячною заробітною платою.

Станом на 01.10.2021року робочою групою з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення з метою встановлення фактів нелегальної зайнятості населення проведено 211 моніторингів та надано 33 попередження керівникам підприємств.

За результатами проведеної роботи легалізовано 33 працівника шляхом оформлення підприємницької діяльності.

Насамкінець члени комісії визначили першочергові завдання та основні напрямки роботи усіх структурних та територіальних підрозділів щодо наповнення бюджету, забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і зборів, стягнення заборгованості по податкам та зборам, а також єдиного соціального внеску на території Кодимської міської територіальної громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних