Про стан службової діяльності за 9 місяців 2021 року - начальник відділу поліцейської діяльності № 1 Василь ВАРШАВСЬКИЙ

Дата: 27.10.2021 10:57
Кількість переглядів: 1148

Фото без опису

Виступ начальника відділу поліцейської діяльності № 1 Подільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області на засідання виконавчого коміітету Кодимської міської ради 28 жовтня 2021 року

Шановні присутні!

Аналізуючи стан службової діяльності підрозділу за 9 місяців 2021 року, хотів би відмітити, що реалізовані заходи в цілому дозволили забезпечити контроль за криміногенною обстановкою на території обслуговування та в деякій мірі посилити протидію злочинності, а також активізувати роботу по розкриттю злочинів і розслідуванню розпочатих по ним кримінальних проваджень.

Керівництвом Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України визначено пріоритети в діяльності Національної поліції на 2021 рік, а це:

- забезпечення публічної безпеки і правопорядку шляхом реалізації превентивних програм протидії злочинності;

- безпека на дорогах;

- максимальна доступність поліцейських послуг у будь-якій точці держави;

- протидія кримінальним правопорушенням;

- цифровізація поліцейської діяльності;

- підвищення спроможностей кадрового потенціалу поліції та рівня соціального захисту.

Нагадаю, що з 1 січня поточного року було запущено процес реорганізації поліції, в результаті чого утворено Відділ поліцейської діяльності № 1, який входить до складу Подільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області та який обслуговує територію Кодимської та Слобідської територіальних громад.

На даний час правопорядок забезпечують 33 працівника, які безпосередньо перебувають в штаті нашого Відділу:

- керівництво – 2,

- сектор превенції – 7, з яких 6 дільничних офіцерів поліції:

- сектор реагування патрульної поліції – 15,

- працівники чергової частини – 8.

А також працівники, які перебувають в штаті Подільського РУП, а це,

- слідчі – 3

- дізнавач - 1

- працівники карного розшуку - 3,

- інспектора з ювенальної превенції – 2.

Крім того, за місцем розташування Відділу розташований Ізолятор тимчасового тримання, де утримуються затримані та взяті під варту особи, а також конвойний підрозділ, який безпосередньо здійснює конвоювання зазначених осіб.

А тепер щодо результатів роботи поліції Кодимщини за підсумками 9 місяців поточного року.

Одним із головних критеріїв діяльності поліції – є довіра громадян до поліції, а саме впевненість, що вона спроможна оперативно відреагувати на їх заяви та повідомлення і захистити від протиправних дій.

Так, впродовж 9 місяців цього року до нас за допомогою звернулося 2566 громадян, що на 3,7% менше ніж за аналогічний період минулого року (2663).

З зазначеної кількості звернень до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 242, що складає 9,4%.

Рівень злочинності за 9 місяців склав 42,4 кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення (для порівняння: по області - 62,7, по Україні – 59,5).

Одним із головних пріоритетних завдань, визначених Головою Національної поліції України, є максимально швидке та якісне реагування поліції на повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Тому ми постійно тримаємо на контролі дане питання та намагаємося покращити роботу в цьому напрямку (на разі всі наряди забезпечені планшетними пристроями, на які оперативно приходять повідомлення про надходження звернень; значна частина повідомлень розглядаються за спрощеною схемою, за результатами розгляду яких складається електронний рапорт і інспекторам не потрібно прибувати до чергової частини, а вони можуть продовжувати нести службу тощо).

КРИМІНОГЕННА ОБСТАНОВКА

Перед тим як довести стан криміногенної обстановки на території обслуговування, хотів би звернути увагу на розумінні скоєння кримінального правопорушення та його розкриття. Так, при надходження повідомлення про його вчинення, воно одразу ж реєструється черговим і на місце події виїжджає слідчо-оперативна група. При встановленні ознак кримінального правопорушення слідчий вносить відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочинає розслідування.

Після проведення тих чи інших слідчих дій особі та при встановленні достатніх доказів особі чи особам повідомляється про підозру, після чого протягом двох місяців з дня повідомлення повинен закінчити досудове розслідування. А це робота не одного дня…

Так, за 9 місяців 2021 року відзначається збільшення на 61,8% (з 76 до 123) зареєстрованих кримінальних правопорушень у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року (Мається на увазі без врахування закритих кримінальних правопорушень, це без тих, по яким за результатами досудового розслідування прийнято рішення про їх закриття, за відсутністю складу кримінального правопорушення, тобто ми зараз не беремо до уваги ті кримінальні правопорушення, за якими прийнято рішення про їх закриття).

Однак по 67 кримінальним правопорушенням особи встановлені та їм повідомлено про підозру (в минулому році було розкрито 33 КП), що складає 54,5% (по області – 46,6%, по державі – 53,1%).

Зареєстровано та розкрито 1 особливо тяжкий злочин та збільшення (з 23 до 57) тяжких правопорушень, з яких розкрито 30 (в минулому році – 9), що складає 52,6% (по області – 42,5%, по державі – 54,4%).

Найпоширенішими видами правопорушень є:

- крадіжки – 48 або 39%, з яких розкрито 15 (31,3%), в минулому році було зареєстровано 22 крадіжки, з яких розкрито – 8;

- нанесення легких тілесних ушкоджень – 13, з яких процесуально повідомлено про підозру 4 особам, за іншими особи встановлені, але на даний час досудове розслідування триває;

- грабежі – 5, всі розкриті (в минулому році – 1);

- 3 факти незаконного поводження зі зброєю;

- 1 факт незаконного заволодіння транспортним засобом, який на разі розкрито;

- 4 злочини у сфері службової діяльності;

- факт нанесення тяжких тілесних ушкоджень – 1, по якому особа встановлена та матеріали скеровано до суду.

ПРОФІЛАКТИКА ДИТЯЧОЇ ЗЛОЧИННОСТІ

На теперішній час на профілактичному обліку в поліції перебуває 3 неповнолітніх особи.

Протягом звітного періоду неповнолітніми особами скоєно 6 кримінальних правопорушень (в минулому році – 6), з яких: грабежі – 3, крадіжки – 2, інші – 1.

За невиконання батьківських обов’язків щодо виконання дітей (ст.184 КУпАП) до адміністративної відповідальності притягнуто 80 осіб (2020р. – 61), з яких вчинених повторно – 13; за доведення неповнолітніх до стану сп’яніння (ст.180 КУпАП) – 8; за продаж неповнолітнім алкогольних чи тютюнових виробів (ст.156 ч.2 КУпАП) – 8, також виявлено 15 неповнолітніх осіб, які розпивали алкогольні напої в громадських місцях (ст.178 КУпАП).

ПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТА

На даний час територію Кодимської громади обслуговують 5 дільничних офіцерів поліції:

  • Кодима, Лисогірка, Федорівка – 2 ;

  • Лабушне, Круті, Семенівка, Петрівка, Стримба, Олександрівка – 1;

  • Писарівка, Грабове, Сергіївка, Шершенці, Олексіївка, Загнітків – 1

  • Баштанків, Серби, Пиріжна, Івашків, Будеї, Смолянка – 1

Даними працівниками протягом звітного періоду було розглянуто 809 звернень громадян.

Особлива увага приділяється профілактиці вчинення рецедивної злочинності.

Так на обліку в Відділі перебуває:

- 56 осіб із непогашеною судимістю;

- 14 осіб, яким судом встановлено адміністративний нагляд;

- та 17 осіб, які формально підпадають під адміністративний нагляд.

З даними особами постійно проводиться відповідна профілактична робота (вивчається їхній спосіб життя, їхні проблеми тощо).

ПРОТИДІЯ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

На обліку перебуває 60 осіб, які протягом року вчинили домашнє насильство.

Протягом поточного року до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства було складено 59 адміністративних матеріалів та винесено 54 термінових заборонних приписів.

СТАН АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОЗАСТОСОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Загалом працівниками Відділу було задокументовано 2571 адміністративне правопорушення.

У сфері забезпечення безпеки дорожнього руху було задокументовано 1095 правопорушень, з яких 74 факти керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.

За складеними адміністративними матеріалами було накладено адміністративні штрафи на загальну суму 1 млн 356 тис 166 грн, при цьому в добровільному порядку сплачено на суму 137 тис. 829 грн. За всіма іншими несплаченими штрафами матеріали направляються до Відділу державної виконавчої служби, для стягнення цих штрафів в примусовому порядку.

ПРОТИДІЯ ПОШИРЕННЮ КОРОНАВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ

З метою протидії поширенню короновірусної інфекції поліцейськими в межах повноважень та компетенції постійно вживаються відповідні заходи. Так, з початку року було задокументовано 385 порушень за ч.2 ст.44-3 КУпАП (перебування в громадських спорудах без засобів індивідуального захисту) та 78 за ч.1 ст.44-3 КУпАП (всі інші порушення карантинних обмежень).

Хотів би звернути увагу, що завдання щодо протидії поширенню інфекції визначені не лише для Національної поліції. Тому нам разом потрібно більш активніше працювати в цьому напрямку.

СТАН ДИСЦИПЛІНИ І ЗАКОННОСТІ

З метою недопущення надзвичайних подій серед особового складу особлива увага приділяється дотриманню службової дисципліни та законності в діяльності поліцейських, а також з виявлення та документування фактів порушень працівниками поліції Правил дорожнього руху. За всіма фактами надходження скарг на поліцейських призначаються службові розслідування, за результатами яких до винних осіб вживаються заходи дисциплінарного впливу (протягом поточного року до дисциплінарної відповідальності притягнуто 17 разів). Тому в черговий раз звертаюсь до присутніх з проханням повідомляти, в тому числі і мене особисто, про вчинення неправомірних дій з боку поліцейських.

Також, було заохочено 21 працівник.

ТЕНДЕНЦІЯ РОЗВИТКУ ПОЛІЦІЇ КОДИМЩИНИ

Рішенням Кодимської міської ради було затверджено безпекову комплексну програму «БЕЗПЕЧНА КОДИМЩИНА НА 2021-2023 РОКИ» на загальну суму 750 тисяч гривень (2021 рік – 150 тис грн, 2022 рік – 300 тис грн, 2023 рік – 300 тис грн).

На жаль, в поточному році кошти взагалі не виділялись.

Ось коротко про те, чим займаються поліцейські у своїй повсякденній діяльності. Звісно ж є багато недоліків (недоопрацювань) в нашій службовій діяльності, над усуненням яких ми постійно працюємо і постійно намагаємося стати кращими.

Ми завжди готові сприймати критику на свою адресу, відкриті для співпраці та спілкування.

На разі для керівництва Відділу визначено відповідні дні для здійснення прийому громадян, але особисто до мене кожний громадянин може звернутися кожного дня. Кожного вислухаємо і будемо намагатися в законному порядку надати допомогу.

Дякую за увагу!

Начальник відділу

поліцейської діяльності № 1

Подільського районного управління поліції

Головного управління Національної поліції

в Одеській області                                                                 Василь Варшавський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних