Щодо зміни даних в Державному реєстрі фізичних осіб у разі зміни П.І.Б. чи місця реєстрації громадянина

Дата: 26.11.2021 14:51
Кількість переглядів: 854

Фото без опису

 

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що у разі зміни громадянином місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені тощо, згідно вимог Податкового кодексу України, необхідно в місячний термін з дня настання таких змін подати до податкового органу відповідну заяву за формою 5ДР.

Заяву можна подати безпосередньо до державної податкової інспекції за місцем реєстрації (проживання) або скориставшись сервісом ДПС –

Електронний кабінет.

Для замовлення через Електронний кабінет внесення змін до облікової картки фізичної особи - платника податків, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, або для первинної реєстрації облікової картки фізичної особи - платника податків для малолітніх дітей (до 14 років), необхідно:

- зайти до приватної частини електронного кабінету на сайті ДПС (http://cabinet.tax.gov.ua), з допомогою електронного ключа, створити та направити до ДПС відповідну заяву в електронному вигляді скориставшись меню «Введення звітності»:

- за формою 5ДР (F1314701) – зміни до облікової картки;

- за формою № 1ДР(F1414601) – замовлення облікової картки;

- завантажити копії відповідних документів та обрати контролюючий орган (ДПІ), де ви хочете забрати свою облікову картку.

Підтвердженням подання заяви до ДПС є отримання першої квитанції в електронному вигляді, в якій зафіксовані дата та час подання заяви. Інформацію про результат розгляду заяви можна переглянути у вкладці «Вхідні/вихідні документи».

До заяви за формою № 1ДР (F1414601) про первинну реєстрацію своїх малолітніх дітей (до 14 років), необхідно додати скановані копії Свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

До заяви за формою № 5ДР (F1314701) про внесення змін, обов’язково додаються скановані копії необхідних документів (паспорта, свідоцтва про народження, довідки про місце проживання).

Отримати облікову картку фізичної особи - платника податків, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, можна через три робочих дні в контролюючому органі особисто, за наявності документа, що посвідчує особу.

За бажанням, документ може бути виданий представнику, за наявності документа, що посвідчує особу такого представника, та документа, що посвідчує особу довірителя, або його ксерокопії (з чітким зображенням), а також довіреності, засвідченої в нотаріальному порядку, на видачу такого документа (після пред’явлення повертається) та її копії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних